Botka László polgármester a hétvégén napvilágra látott hírek alapján 10 millió forintos támogatást adott a város a női vízilabdacsapatnak, a Magyar Idők szerint azért, mert a polgármester lánya is ott játszik – olvasható a HVG cikkében.

Ezen felül a nyilvános vagyonnyilatkozata is szóba került, miszerint tavaly két budapesti lakást is kapott a szüleitől ajándékba – ezért a város fideszes képviselői vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene.

 A szegedi polgármestert felháborította, hogy a családján keresztül kezdték el támadni. Elmondása szerint lánya az ifjúsági vízilabdacsapat tagja, néhányszor már játszhatott a felnőttek között, de soha semmilyen támogatásban nem részesült a klubtól. Korábban a város fizette a vízilabdázók uszodabérlését, ám a támogatási szerződés megszűnt a Ligetfürdővel, ezért célzottan a csapatnak adtak támogatást – bár még ez sem fedezi teljes mértékben az uszodahasználatot.

"A szüleim másfél budapesti lakást, egy 48 négyzetméretes lakást és egy 95 négyzetméteres lakás felét ajándékozták nekem" – nyilatkozta Botka, aki szerint a kormányközeli lap úgy akarja beállítani az esetet, mint Lázár János vagyongyarapodását, akinek gyermekének "lett hirtelen egy jelentős értékű budai ingatlana."

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@Turok: Nem a családnak adta, hanem a vizilabda csapatnak !
Botka miért ne támogathatná a sportot ?
Vagy ez csak Orbán privilégiuma ?
Én nem venném egy kalap alá a Botkát meg az Orbánt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Turok
@JAJMÁR: Botka, aki valószínűleg nem keres rosszul, most előjön egy szüleimtől kaptam ajándékba szöveggel. Ezek után nem lehet különbséget tenni politikus és politikus között.
coni
Találtak egy hiteles politikust a túloldalon akit még nem tudtak kikezdeni. A 21. században Európában valóban megdöbbentő, hogy két ember egy ledolgozott élet után 150nm lakást fel tud mutatni, sőt odaadják a gyerekeiknek.
JAJMÁR
@Turok: 22:04 Dehogynem lehet különbséget tenni a politikusok között. Kell is, hiszen ez ad valamiféle reményt a jövőre nézve! Botka jó értelemben, messze kiemelkedik.
Egyébként valószínű, hogy be tudja mutatni az okmányokat, amely igazolja az állítását.
A másik vád, hogy támogatja a saját városa sportolóit, - szóra sem érdemes.
eszegfu
@Turok: 22:02 Ezt nem is állitottam! Én csupán a tegnap 9:17 hsz-ben lévő "legyünk tárgyilagosak", meg Botka is u.azt csinálja (na nem szó szerint, hanem ez a lényege) mondatodhoz füztem hozzá az én véleményemet...
silber13
@Turok: Botka jól keres a szülei is, nézd csak meg a foglalkozásukat, hozzáadva még Botka feleségének jövedelmét is. Ergo teljes mértékben hihető az állítása!
eszegfu
@silber13: Szerintem annál is inkább hihető: tulajdonképpen egy 45 nm-es lakást valóban vettek a szülei, ami nem olyan "nagy kaland", a másik 95 nm-est lakják a szülei és ennek az 50 %-át ajándékozták Botkának, tehát pusztán ráiratták, nem pedig pluszként vették! A 2 lakást igy hiába is értékelik ma 130 millióra! Viszont Szijártó 167 milliós, vagy Lázár 10 év körüli fiának a 60-70 milliós lakását "családi összefogással" vették, a szülők nem az általuk lakott ingatlan egy részét iratták a gyerek, vagy az unoka nevére (!), de hát itt vagyonosodási vizsgálatot nem kezdeményeznek... nyilván!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.