A Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer IV. kerületi szirénapróbája törte meg a viszonylagos csendet Újpesten és Óbudán. A hangos zajban elvileg ezt a szöveget kellett volna hallanunk:

„Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzését hallják"

Újpesti lakosok elmondása szerint a beszédet nem értették, csak a váltakozó hangmagasságú katasztrófariadó-jelzés hallatszott, amit már a Duna túlsó partján, a III. kerület északi részén is hallani lehetett.

A Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (Molari) fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, tájékoztatása. A rendszerben lévő szirénákat havi rendszerességgel tesztelik. A tájékoztató szöveg, majd a kétpercnyi riasztóhang után kétszer fél percig a "veszély elmúlt" jelzést adták ki, végül egy szöveget mondtak be arról, hogy a próbának vége. Valós riasztás esetén a szirénarendszeren sugárzott szövegben nem szerepel a „Figyelem, ez próba" kifejezés.

A Molari rendszerről minden fontos információ megtalálható a Katasztrófavédelem honlapján.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Mirabilis: Azt hallom én is minden hónap első hétfőjén d.e 11-kor!!!
Mangu
@Mirabilis: Az érdekedben. Nem érted?
Lepényleső
Szoktatják a népet,pártunk és kormányunk ismét nagyot lépett,a saját lábára,amivel a torkunkat
tapossa?
Mangu
@Mirabilis: Informálódj és megérted. Nem vagyok egy "Mirabilis" szárazdajkája.
Mangu
@Mirabilis: Tudom, ha te ezen nick variációk közül nem az utolsó verzió lennél, nem égetnéd magad - különös, rendkívüli, bámulatos, csodálatos, csodálatot keltő, csodálatra méltó, feltűnő, különös, meglepő, nagyszerű, rendkívüli, ritka, szokatlan! Így csak égj. Én kiszálltam.
Mangu
@Mirabilis: Neked és más értetlenkedőknek - www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=iparbiztonsag_molari -, egyébként, ha az olvasott véleményeimet tudnád értelmezni, tisztában lennél vele, hogy mindennek lehet nevezni, csak fideszesnek nem. Megtudod keresni? Ha nem érted elmagyarázom, mint anya a hülye gyerekének. Mégsem, veled végleg lezártam a társalgást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.