Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke napirend előtti felszólalásában nehezményezte, hogy a szülők múlt hétfőn úgy tiltakoztak, hogy nem engedték a gyerekeket iskolába – sőt, nem mondták le az ebédet sem!

A tiltakozók számáról nem tudni pontos adatot (az iskolákban tilos is volt listázni a dolgot), de a Facebook-os visszajelzések és sajtóhírek alapján több tízezren vehettek részt az akcióban – írja az Index.

Németh szerint pártpolitikának nincs helye az iskolában, és a felnőttek konfliktusait nem szabad "a gyerekek mögé bújva, rájuk hivatkozva kezelni". Ezeket az érveket már hallottuk fideszes politikusoktól, Németh azonban néhány új szempontot is bedobott.

Szerinte a tiltakozók arra nem gondoltak, hogy a hiányzásuk alatt le kellett volna mondani az iskolai ebédet. Az ingyen ebédek le nem mondásával ugyanis súlyos közpénzeket herdáltak el.

Csepelen az ebédek le nem mondása 598 ezer 210 forintba került

- mondta az egykori csepeli polgármester, aki utódjától elkérte az adatokat.

Németh arról is beszélt, hogy múlt hétfőn sok gyerek – értesülése szerint – azért maradt otthon, mert sok a tananyag. Márpedig "a gyerek csak a maga szemszögéből tudja megítélni, mi a sok és mi a kevés", és a tanárokra kell bízni ennek a megítélését.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pestilence
Fú, de súlyos pénzek! Ez mennyi ahhoz képest, amit ti elherdáltok? Vagy amit elfelejtetek beirni az adóbevallásaitokba?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Nem főzték meg azokat az ebédeket, ez szinte 100%! Nincs olyan élelmezésvezető, meg konyhafőnök, aki ne számított volna a hiányzásokra, és ne kérdezett volna rá reggel. Eleve olyan ételt terveztek be, amihez nem romlandó nyersanyag kell.
A rezsisziszinek semmibe nem kerül nagyokat mondani.
bakegya
Amit a rezsi rizsádból megspóroltam ,mindenképpen fizetem az első féléves tandíjra,amit van pofája az ORBÁNNAK 260 ezerért mérni-arra gondoltál-mert kell nektek a szakképzett rabszolga a dácsáitokon,IGAZ?-egy diploma se volt eddig se ingyen de,addig baxxxxátok a kerítéslukat amíg a Farkas flóri fogja a vakbeletek is kimetszeni.MEGÉRDEMELNÉTEK -a súlyos közpénzherdálás fidess -kdnp néphagyomány kommunális maffia államba szervezetten.
JAJMÁR
Persze lehet, hogy a klik már nem teszi lehetővé a hiányzás napján lemondani az ebédet!
Márpedig a normatív elszámolásoknál könyörtelenül lehúzzák az állami támogatást, ha a naplóban hiányzás van. (Ezért hangoltuk mindig össze.)

Tehát, ha most hiányoztak a gyerekek, és megfőzték az ebédet, az nem az állam hiánya lesz, mert kb. jövő ősszel ennyivel kevesebb pénzt kap a suli.
(Ezért sem hiszem, hogy megfőzték volna ezeket, hacsak a klik meg nem követeli, hogy az előre le nem mondott ebédet meg kell főzni.)
Turok
@gibgab: Akkor legyen csak 70%. A saját fülemmel hallottam, amikor egy kedves anyuka szidta az ennivalót, ellenben otthon még enni sem tud a gyereknek adni jóformán, ellenben azzal dicsekedett, hogy most vesz a gyereknek tabletet. Na igen, a családiból megoldja...
Kutyuska
@prielle: Szilárdnak nem kell félnie az öregkori elbutulástól.
Borsodi
Az a lényeg,hogy ti nem elherdáljátok a közpénzt ha nem elosszátok,ez a 600ezer csak morzsa nektek,ezután mi jön még fizessék ki a szülők,vagy a tanárok? Nembaj csak beszéljetek egyre jobban utálunk titeket.
qxy
Csepelen az ebédek le nem mondása 598 ezer 210 forintba került
de az ugye nem baj hogy a politikusok naponta ennek a többszörösét nyúlják le. Vagy az szabályos, és törvényes. .- Értem. Vagy ez nem téma ?
Cicamama55
Hogy a Parlament mennyezete nem szakadt rá...
micfild
@Cicamama55: csak meg akar felelni az elmebeteg főnökének.
prime777
Remélem a Papuska1 nevű fidesz rajongó erre jár majd és legalább látja micsoda fantasztikus alakok is vannak a fidesz soraiban.
Ez az ember hogy tud valakinek egyáltalán szimpatikus lenni?
A külsejét hagyjuk mert arról nem tehet,de azt legalább balanszolhatná a belső értékeivel.
De sajnos nála a külseje egy mennyország a belsejéhez képest.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...