Már „csak” évi 43,5 millió forintjába kerül Siófoknak a legforgalmasabb nyári korzó, a Petőfi sétány új rendjének kialakítása, és ezt már egyhangú szavazással el is fogadta a város képviselő-testülete – írja a Sonline.hu.

Első körben egy 90 és egy 60 milliós költségkalkuláció készült, ám egyik sem nyerte el a képviselők tetszését.

Harminc fős biztonsági személyzet, kamerák, három áteresztő-szűrőpont – a legfontosabb újdonságok. Az új rendszabályok a főszezonban pénteki, szombati és vasárnapi napokon 18 és másnap reggel 6 óra között lesznek érvényesek. A sétány üzleteinek hajnali négy órakor be kell szüntetni a zeneszolgáltatást és ötig mindegyiknek be kell zárni.

Tíz éve a Petőfi sétány vállalkozói annak fejében kapták meg az üzemeltetés jogát, hogy rendbe teszik egységeiket és a korzót. Ez megtörtént, a képviselő-testület azonban most az évtizedes szerződés lejártával a város cégének, a Balaton-parti Kft.-nek adta ezt a jogot.

„A beléptető, szűrő helyeken szolgálókat is és a 30 fős biztonsági személyzetet is fel kell ruházni azzal a joggal, hogy eldönthesse, kit enged be és kit nem, továbbá, hogy a már bent tartózkodók közül ki az, akit indoklás nélkül kiküldhet, kikísérhet a teljes terület bármely részéről” áll az elfogadott biztonsági tervben, továbbá hogy „a rendőrség iránymutatása alapján fog sor kerülni a térvilágítás megerősítésére, és további térfigyelő biztonsági kamerák telepítésére”.

További részletek a Sonline.hu-n>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.