Megvétózta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a török menekülttáborokból Európába történő direkt áttelepítési javaslatot, ezért megszakadt az uniós csúcstalálkozó, jelenleg külön egyeztetések folynak – értesült az MTI brüsszeli forrásokból hétfőn.

Az európai uniós és török vezetők brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozójáról a kiszivárgott megállapodástervezet értelmében az EU megduplázná a Törökországnak az Európába irányuló menekülthullám kezeléséhez nyújtott támogatás jelenleg hárommilliárd eurós összegét, emellett a tervezettnél korábban – legkésőbb júliusig – eltörölné a vízumkötelezettséget a török állampolgárokkal szemben. Ankara ideiglenes jelleggel visszafogadná az országból illegálisan Görögországba érkező migránsok mindegyikét, ha azok nem kapnak az EU-ban menedékjogot, az EU-nak viszont minden visszafogadott szíriai állampolgár helyett be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból. Az áttelepítések költségeit az EU fedezné.

A kiszivárgott tervezetből Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke annyit erősített meg, hogy Törökország további hárommilliárd eurót kért 2018 végéig az Európai Uniótól (EU) az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Kibasznak bennünket az EU-ból rövidesen! Aztán jöhet a királyság, határok ismételt ellenőrzése, vámvizsgálat, és persze import vámok és adók. AUDI, OPEL, Mercedes kivonul, államcsőd, éhendöglés! Na nem nekik, nekünk! Köszönjük kedves vezető! a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3251/658/original.gif?w=600&h
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Lesz ennek még böjtje, nem sokára!!!
nevemnick
Most döntötte el véglegesen a divernyák Magyarország sorsát.
lópicigáspár
Kibasznak bennünket az EU-ból rövidesen! Aztán jöhet a királyság, határok ismételt ellenőrzése, vámvizsgálat, és persze import vámok és adók. AUDI, OPEL, Mercedes kivonul, államcsőd, éhendöglés! Na nem nekik, nekünk! Köszönjük kedves vezető! a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3251/658/original.gif?w=600&h
bencemacska
@lópicigáspár: Én is így folytattam,... magamban!!!-:)))
verőce21
„…fel kell ébredni ebből a nem működő liberális álomvilágból!” - a multikulti nem működik.

mno.hu/kulfold/a-konzervativok-vedik-meg-europat-1331968
Sanyi2015
Csak a tényszerűség kedvéért: szintén vétózott Görögország, Olaszország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország
Pestilence
@verőce21: Nem működik, Te szerencsétlen? Magyarország EU-n kivül, önmagában majd működni fog? Mitől?
nyanya001
Mi lesz, ha a törökök szélnek eresztik a menekülteket, ???
Na akkor leszünk nagy szarban !
wpym
Helyes! Afrika és Ázsia elég nagy nekik.
Az ország pedig létezett az EU nélkül is 2004 előtt már 1000 éve.
wooki
Innen még a migránsok is menekülnek. Ki akar itt maradni. Már mi is menekülünk külföldre lassan. Ahogy ltom a fityesz menekült kampány vkinl müxik. Csak egy kérdés. Ha fizet millákat, hogy itt letelepedjen az jöhet, az frankó ügye? Aki meg csak élni akar az meg dögöljön meg...
nyanya001
@lópicigáspár: Sőt... a kép szerint !!
Szókrakész
Merkel rúgta fel a "kerekasztalt".
Orbán már az elején, a vita előtt nyíltan azt mondta, hogy nem.
Ne csúsztassunk!
Maradjunk tárgyilagosak.
Szókrakész
Több ország intett be egyszerre a banyának, amin aztán bepöccent.
A török elnök(USA nyomásra) satuban tartja a banyát.
Nyíltan zsarol, követelőzik.
nezelodo
Ennek hegyibe látom, hogy a Pinkóci meg a határokat nem ismerő bűnözésről beszél. Hát hiteles, e témában jártas ember hirdeti nekünk az igét. Bár vesztettem egy karton pezsgőt egy fogadáson, az ügyben, mikor engedi szabadon a J. Rohácsot, az elsöprő győzelem után. Én két hónapra taksáltam, de elbuktam, fele se kellet a felebarát szélnek eresztésére.
JAJMÁR
Na, ha direkt áttelepítés nem történik, akkor nagyon sokat kell fizetni, mert előbb-utóbb a törökök és a görögök is elengedik a menekülteket.
Tudjátok milyen hosszú a magyar határszakasz? Nincs olyan kerítés, amely megállítaná azt a több millió embert. Illetve dehogynem, majd kissé följebb megy Schengen! Oszt' annyi!
Hajrá, kerítés! (Mindjárt itt be is lesznek kerítve)
@nyanya001: 21:41 Hogy nem gondolnak erre? Vagy lehet, hogy gondolnak...
Szókrakész
@JAJMÁR: Ne aggódj.
Már az osztrákok se ellenzik a fegyverhasználatot a határvédelem érdekében.
Egyre megértőbbek az uniós országok ausgenommen banya a magyar állásponttal kapcsolatban.
Már mindenki tudja, hogy Törökország csak zsarol, már 20 milliárdokról nyilatkozik a felháborodott szakértő is.
A töröknek semmi nem lenne elég.
Se a vízummentesség, se az eu-s csatlakozás, már kel,l az uniós költségvetés is.
És még ti szidjátok Orbánt?
Ő egy kis piti eu-s "zsebtolvaj" ehhez az aljas Erdogánhoz képest.
Szókrakész
"Orbán vétója miatt megszakadt az EU-csúcs"

Látom kell az uszítás!

És még a baloldal mondja Orbánra, hogy uszít?
Bagoly-veréb szindróma?
JAJMÁR
@Szókrakész: Köszi, mindjárt jobban fogok aludni ettől, de tényleg, jólesett a vigasztalni akarásod. Na, majd holnap elgondolkodom mélyebben rajta

Jó éjszakát :)
Szókrakész
Inkább arról kéne cikkezni, hogy ezzel merkel megbukott.
Ez a csúcs egyike volt az utolsó szögeknek, amelyek a koporsójába lesznek verve.
teuton
@Szókrakész: Talan tanulj meg olvasni... A hir ugy lett talalva, hogy az MTI jelentese szerint! Nem tudtam, hogy a fideszmedia a baloldal kezeben van...
Pestilence
@Szókrakész: Könyörgöm, egyszer magyarázd már el, hogy miként fog Mo túlélni egyedül? Minket már mindenki utál. Senki nem fog segiteni.

Arról pedig senki nem beszél, hogy majd a majdnem milliónyi elvándorolt magyarral mi lesz, ha kitesznek minket a keritésen kivülre. Vagy dögöljenek meg, mert árulók?
teuton
@Szókrakész: Es ki nyert szerinted? A nacik? Orbannal az elen? Na akkor majd figyeld meg az EU politikajat MO-gal szemben a következö 2-3 evben! A focipalyan szoktak csak anyazni es latvanyosan visszarugni, a diplomaciaban ez kulturaltabban megy, nem olyna magyar-parasztosan... Egyebkent az europai nacik teged melymagyart is csak ciganynak tekintenek...
Pestilence
@wpym: Ez milyen érv a XXI. században? A nagyszüleim is jól megvoltak mobil nélkül. Ettől most kukáznom kellene a telefonomat?
verőce21
Európa közös keresztény történelme a legfontosabb, ez elég, hogy elválasszuk Törökországtól, amely amellett, hogy egy teljesen másik civilizáció része, történelmileg mindig Európa ellensége volt, és valószínűleg a mai napig is az.
RonaGyuri
Hogyis van a hír a Moszkvában Volvókat osztogatnak!!! =))
Őfenesége megint egy orbitálisat hazudott!
Yoda69
Mar megint bomlaszt a geci. Tenyleg el fogja erni hogy Europa kozepen ne legyunk europai orszag. Viszont majd lehetunk FAK tagallam.
1magyar
Orbán az egyetlen józan gondolkodású országvezető???
dr. prédikátor
viktor szopkin te nagyon állat!!!Beszéljünk inkább a fekete vagyonodról amit összeloptál!!!Vak komondor meg kisvasút meg szőlőbirtok, meg erdélyi panzió,meg erdők!!!Rohadjon le a pofádról a bőr!!!Már megint nyolcmillió magyar ellen teszel!De remélem eljön a te időd is amikor a lámpavason fogsz lógni!!!
libellle
@Pestilence: 00,26 Sosem foglalkozz avval, hogy szokratesz miket irogat. Az ö véleménye szerint a "banya" az aki mindig keresztbe tesz. A banya majd most fog keresztbe tenni,de sajnos az áldozat az nem orbán hanem Magyarország lessz. Nem lenne baj ha szokratész az igazi TV-hireket nézni nem pedig orbán`s meséit. Valóban vétózott orbán a költségek ellen, mármint, hogy ö sokkalja azt a pénzt amit a törökök kérnek. Ellenben semmi nem szakadt meg, a tárgyallások folytatódtak. orbánt nem veszi senki komolyan. Csupán széljegyzetként elmondták neki, hogy semmi probléma átveszi a törköktöl az összes ott élö menekültet, körülkeriti Magyarországot ( sem ki sem be) és akkor ö is kap milliárdos tételeket. Junker még azt is mondta neki ( viccesen) , hogy diktátorom most szembe kell nézni az othoni politikával. Vagyis orbán mindent megpróbál megtenni azert, hogy a menkült téma még csak véletlenül se oldódjon meg. Mert akkor mi lessz vele és maffiozi családjával és bandájával. Nem lessz mi ellen szabadságharcolni és ujra tányérra kerül a sok rablás és lopás.
perfekt
CSAK AZÉRT KIABÁLOK,MERT NŐNAPI KÖSZÖNTÉSNEK-NINCS KIJELÖLT HELYE!

Ti Nők kedvesek ,legyen e nap
az ami rólatok szól.sok boldogságot,s köszönöm- nektek
kedvességeteket-társaságotokat,s mindent mit adtatok.
A Propeller összes hölgy dolgozójának-az oldalakon
jelen lévőkkel együtt szép napot,és megértő társakat
adjon a sors nektek,ne csak e napra, hanem az élet többi napjára is.
Szókrakész
@verőce21: A törökök hosszú ideje szép csendben, lopakodó üzemmódban fosztják ki EGÉSZ Európát.
Köztük Németországot, Hollandiát, Belgiumot, Ausztriát, ...

Mert a hosszú évtizedek alatt Európában keresett jövedelmüket hazavitték Törökországba és ott fektették be, építették a több százezer eurós házakat.
A pénz nem maradt EU-n belül.
Nem az európai gazdaságot erősítette.
Pestilence
@libellle: Amig hagyjuk, addig fogjuk inni a levét a trükközésének.
Lepényleső
Nagy ember,a nagy emberek meg nagyot esnek?
coni
Az a legbájosabb az egészben, hogy a magyarok többsége még el is hinné, hogy az uniós GDP-hez csaknem mérhetetlenül kis összeggel hozzájáruló ország törzsfőnöke meg tudná vétózni 27 ország egységes döntését. Főleg, hogy még nincs is döntés.
verőce21
@Pestilence: (21:33) Magyarország kiheveri a liberalizmust is. És működik nélkülük most is.
Kiheverte Kossuthot, felőrölte a liberális Pártokat, kiheveri a migránssimogatókat is! :)
csa-csa
@glorianna: tán az hiányozna hogy a Gyurcsány - ha rajta múlna - beengedné az összes fanatikus csűrhét? akik úgy nőttek fel évszázadok óta, hogy büntetlenül erőszakolhatják, gyilkolhatják a nőket mert ez a természetes? ha kell kamaszokat is erőszakolhatnak szintén büntetlenül? robbantgathatnak kedvükre Allah nevében? hálából amiért befogadják egész egyszerűen nem hajlandóak alkalmazkodni sem törvényekhez, sem kutrúhákhoz? eszük ágában sincs dolgozni, csak eltartatni magukat, követelik a pénzt, lakást, ellátást? csak azt esznek amit akarnak, mert otthon másként volt? és lehetne sorolni! haza lehet takarodni azon nyomban!!! ha sors ne adja a környéketekre telepítenének csak 500 migránst, reszkethetnél a családodért minden nap. ez kell Neked?
Pestilence
@verőce21: Ez jövőképnek kissé szellős. És utána mi lesz? Mi leszünk a nagy lyuk az EU közepén? A gazdaság mitől fog menni?
Január
Nem fognak bennünket kitenni az Eu-ból. A piacunkra szükség van, és szükség van az országunkra is... Jól tudja ezt mindenki. Nem olyan egyszerű ez.

Majd tárgyalnak és megegyeznek.
Szókrakész
@libellle: Legyél olyan bátor és gerinces, hogy nekem címezd, te gerinctelen felbújtó!!!
koszpeko
@wpym: Hát persze,hogy működött.
Ha pedig az eddig felvett eu-s pénzeket kell majd visszafizetni akkor majd a qrmányunk és szavazóik saját zsebből fogják.
Ugye te is így látod???
Pestilence
@Szókrakész: Vicces. A műkörmösök, trafikosok és fideszes mutyisták (pl. Mrs. L. Simon és társai) által művelt mezőgazdaságról beszélsz?

Egyébként Libelle azért nekem cimezte, mert Te soha nem válaszolsz.
Pestilence
@wpym: Megkérnélek rá, hogy ha már sértegetni akarsz, akkor azt itt tedd, és kimélj meg a privát üzenetektől. Előre is köszönöm.
libellle
@Szókrakész: Na tünjél. Melyik részét nem értetted annak amit irtam. Nem bátorságon mullik, hogy irjak neked valamit. Egyszerüen nem akarok neked irkálni mert ugysem èrted. Egy érdekes karakterü ember vagy. Absolut negativ nem csak az EU-val vagy néha orbánnal szemben, te mindennel negativ vagy. Reggel felébredsz belenézel a tükörbe és elökapod a zsebkésedet, ugyanis még saját magadat sem tudod elviselni. Borzasztó lehet az életed.
libellle
@libellle: Ezenkivül egy zivilizálatlan alak vagy passzolsz a mindkét kezét zsebretevö orbánhoz.
verőce21
@Pestilence: (17:20) Először is miért lennénk "nagy lyuk az EU közepén"? Emiatt csak mélydk-s lelencek drukkolnak. Ki akarja kitenni Mo.-ot az Unióból? Egyelőre a bővítés és a megtartás a célja. Ha lennél szíves erről részletesebben.

A gazdaságra vonatkozó választ megkaptad már fentebb. A gazdaság igaz, most nem "dübörög", mint a szocik idején, de nincs ok aggodalomra. Mo.-on a mezőgazdaság és annak feldolgozó vertikumai működtek jól mindig, ezt kell újrafejleszteni, mert ebben jobbak a komparatív előnyeink.
De ott van a gépgyártás, gyógyszeripar, húsipar, állattenyésztés, konzervipar, kereskedelem, idegenforgalom, stb. Kifejezetten jó szerződéseink vannak mg.-i termékek és gépipari berendezések szállítására tőlünk keletre eső országokba.
Nyersanyagokból behozatalra szorul az ország ebben az irányban hiba lenne fejleszteni.
Szókrakész
@libellle: Te kis köcsög nem is magyar, de magyarokat fikázó bárki.
Milyen tiszteletet vársz tőlem, mikor csak az okádék ömlik a szádból?
Ha te nem is voltál soha magyar, nem is érezted magad soha magyarnak, akkor mit öntöd az okádék gondolatvilágodat a magyar oldalakra?!?!?!
Vagy idézzelek?
Te kis birka troll!!!
verőce21
@Pestilence: Nagy hiba az Unió részéről a földalapú támogatás az európai gazdáknak, ez egy svindli, korrupció és kidobott pénz. Amíg ez jár, nálunk csak az ügyeskedés megy, nem a mg.-i termelés. Ebben kifejezetten gátja az Unió Magyarországnak.
Nagy gond a cigányok újbóli munkába állítása, hogy egész nap ne csak otthon videójátékozzanak és 6-8 gyerekkel megélhetési gyerekcsinálással apasszák a szociális kasszát. Gyerekeik még a 26 éves nagypapát sem látták sohasem dolgozni. Mert az Unió sajnos erre is nagyon sok pénzt ad.
zöldszem
@perfekt: kepkezelo.com/images/3mwkeel6kgcemyh666gi.jpg
A nőnapi köszöntésért cserébe egy virtuális koccintás! Egészségedre! Köszi!!
Pestilence
Csak úgy megjegyzem, trollkodásra nem válaszolok. Főleg, ha maszlag az egész.
JAJMÁR
Nem figyeltem eléggé, hogy ezt a hírt a kormány szóvivője dobta be! Pedig akkor tudhattam volna rögtön, hogy ez nem pont így, és nem is vétó, meg egyáltalán, parasztvakítás, mint mindig minden ami onnan jön.
Nem más ez, csak a hűbéresek felé a szokásos táplálék a hősvezirről.
perfekt
@zöldszem: Sajnos nem nyitja,de bármi legyen az, nagyon köszönöm-kedves tőled. XD puszi.
wpym
Ami az eu-s pénzeket illeti: az ország ,,tagdíjat" fizet, ami kevesebb (tudomásom szerint), mint amennyit kapunk. Ebben az esetben adott esetben különbözetről lehet szó.
Ha tévedek, akkor nincs mit visszafizetni.
Jó lenne ezt leírva látni, mert egyesek ez irányú hányásai vagy röfögései karcsúak e téren és kérdéses a tetszésnyilvánítók hozzáértése is.
libellle
@wpym: Eine etwas andere Reihenfolge ergibt sich, wenn die operativen Haushaltssalden auf die jeweilige Bevölkerung der Mitgliedstaaten bezogen werden. Mit durchschnittlich 280 bzw. 240 Euro pro Kopf zahlte 2014 niemand so viel an die EU wie die Bürgerinnen und Bürger der Niederlande und Schwedens. Auch Deutschland (192 Euro), Dänemark (149 Euro), Finnland (148 Euro), Österreich (146 Euro) und Belgien (132 Euro) führten mehr als 130 Euro pro Kopf an die EU ab. Hingegen erhielt Ungarn rein rechnerisch 575 Euro pro Kopf von der EU. Und auch in Litauen (524 Euro), Griechenland (473 Euro), Malta (422 Euro) sowie in Lettland (400 Euro) lag der positive Haushaltssaldo 2014 bei mindestens 400 Euro pro Kopf.

Ez ugyan németül van ellenben, itt olvasható, hogy Magyarország 575€ kap évente/fö mig befizetni 82€ fizet évente/fö. Az 575 € az már netto. Vagyis Magyarország kap a legtöbbet az EU kasszábol. Igaz ezt nem kapja meg ténylegesen mert levonásra kerülnek a kormány által elcsalt, elsikkasztott pénzek
De ezt talán te is megtalálnád a keresöben amennyiben szeretnéd.
csa-csa
@glorianna: "Hogy azt a jó qrva ... "
tán nem jött le kié!
glorianna
@csa-csa: Továbbra sem értem, miért nekem címezted. Talán előbb olvass, értsd meg, amit olvastál, és utána ragadj billentyűzetet.
csa-csa
@glorianna: Te sem vetted a lapot! maradjunk ennyiben!
zöldszem
@perfekt: 10 üveg pia+ pohár.
Többek között, Jack Daniel's Baylis...de úgy is csak virtuális-:)))) na de a puszi is!
így fifti-fifti
perfekt
@zöldszem: Bocsánat a bizalmaskodásért--és nagyon köszönöm gáláns ajándékodat bizony finom is nevezett márka. jó rá gondolni, virtuálisan is: Dear to our health.,Gesundheit. és jó éjt.
Pestilence
@libellle: Köszi ezért az összesitésért, el is mentettem.
Furcsa, hogy wypm nem válaszolt :) Bár lehet, hogy Te is kaptál tőle egy kedves, inzultáló privát üzit, mint én.
zöldszem
@perfekt: Nincs miért, és nem is kell bocsánatot kérned! Elfér a Világ hálón. Amúgy is egy virtuális puszi nem jelent semmit! Max, ha angol nyelvet használnák!-:))) Csókoltatlak!-:))))
perfekt
@zöldszem: A virtuális kapcsolatok sokszor legalább olyan jelzéseket közvetítenek-mint a való világ, Sokan vannak, akik a gerilla akcióikat a világháló "jótékony" takarása. mögé bújva végzik.Vesztüket, pontosan a félelem nélküli magabiztosság okozza.A virtuális puszi nem ér semmit? valóban ,nem de ,később még érhet:) Egyet értek az angol nyelv használatával :-)) és csók a család:))
zöldszem
@perfekt: " de ,később még érhet:)"
Igen, igazad van! Abban az esetben, ha a világháló helyébe a valóvilág lép, tényleg érhet!
És, akkor már "nyelv" használat is lehetséges!-:)))sőt!
perfekt
@zöldszem: Ez az az írás aminek tartalma,értelme van-és teljes támogatásomat élvezi.:) Azért is, mert apolitikus:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.