Magyarországra látogat március 17. és 19. között Andrzej Duda lengyel elnök és felesége, Agata Kornhauser-Duda – közölték hétfőn a lengyel államfői hivatal hivatalos honlapján.

A látogatás programját a közlemény szerint a napokban ismertetik.

A tavaly májusban lengyel államfővé választott Andrzej Dudának ez lesz a második magyarországi útja, miután tavaly októberben Balatonfüreden részt vett a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) és Horvátország államfőinek a migrációs válságról szóló tanácskozásán.

A lengyel államfő újabb magyarországi látogatása az immár 10. alkalommal sorra kerülő lengyel-magyar barátság napi ünnepségekhez kapcsolódik.

Az ünnepnap előzményei 2006. március 24-re nyúlnak vissza, amikor Lech Kaczynski lengyel és Sólyom László magyar államfő Győrben felavatta a magyar-lengyel barátság első köztéri emlékművét, amely két, gyökereivel egymásba kapaszkodó tölgyfát ábrázol. A két köztársasági elnök aláírta a Győri Nyilatkozat elnevezésű dokumentumot, s ugyanekkor tartották meg a magyarországi és lengyelországi testvérvárosok, települések találkozóját is.

Azóta minden évben találkozik a két ország államfője, felváltva Magyarországon és Lengyelországban, legutóbb Katowicében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Őt kíséri az ötezres csürhe? Szerintem velük együtt maradjanak otthon!!!
Toby
Hazaviszi a nemzethy drótfonat licencét ?
Mobil123
Tán ide akarnak költözni a lengyelek? 15 én tüntetni jön a sok agyatlan, majd jön az elnökség. Jobb lenne ha otthon maradnának a pityába. Menjenek inkább Szlovákiába. Ott nagyszüksége van zsírosbödönnek a támogatásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.