A Népszabadsághoz kiszivárgott ­hírek szerint már a kormányoldalon is biztosra veszik, hogy Áder ­János nem írja alá a sokat vitatott és alkotmányellenesnek tartott MNB-törvénymódosítást. ­Egyre valószínűbb, hogy az államfő az Alkotmánybíróságra küldi a jogszabályt – írja a NOL.hu.

A kormányoldalon úgy készülnek, hogy a parlamentnek „második körben" módosítania kell a múlt héten elfogadott jegybanktörvényt, mivel az alapítványokra és a titkosításokra vonatkozó passzusok minden bizonnyal alkotmányellenesek.

"Elveszíti közvagyon jellegét"

Az MNB adatait titkosító törvényjavaslat értelmében ha az MNB alapítványokba teszi a pénzét, az a pénz onnantól már nem közpénz. A törvény szerint így a vagyon „elveszíti közvagyon jellegét”.

 De nem csak az MNB cégei, hanem az MNB cégeinek a cégei is megtagadhatnak minden adatigénylést egy utolsó pillanatban beadott módosítás értelmében

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Nehogy valaki azt gondolja, hogy meggyőződésből nem írja alá. Ez a forgatókönyv, egy kicsit akadékoskodni a közvélemény miatt. Tudja, hogy úgy is el lesz fogadva.
Korrektebb lenne, ha aláírná, nem játszaná el a tisztességest.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pestilence
Itt senki nem mer mozdulni. Túl sokat tudnak egymásról.
prime777
Haha.Nevetnem kell.
Hogy Áder nem írja alá?
Addig köztársasági elnök.
A fidesznek ezek a módszerei.
Jó poziba ültet,aztán mindenben egyetértést vár a "katonáitól".
Jól csinálják szent igaz.
A fidesz vazallusainak száma már megszámlálhatatlan azért van nekik azért ekkora támogatói körük.
A háta borsódzana mindnek ha el kellene menni és valamit letenni az asztalra mondjuk a versenyszférában.
Meg ott nincsen közpénzen dőzsölés és urizálás.
Ott dolgozni is kellene,nem csak hazudozni éjjel nappal.
human
Ezt is aláírta: "az Alaptörvény 9. cikke szerint az elnök legfontosabb feladata, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett. Márpedig a korábban alkotmányellenesnek talált rendelkezések alkotmányba emelése, és az Alkotmánybíróság jogköreinek a csökkentése, melynek eredményeképpen mostantól bármit az Alaptörvénybe írhat a törvényhozás, épp a jogállami demokráciát veszélyezteti."
magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2993
Desischado
Aláírja lehet, hogy mismásolnak, a látszat kedvéért, de a végén aláírja, csak megpróbál "becsületesnek" látszani, de valójában egy bólogató fideszes pártkatona.
kukac50
Matolcsi pénzlopásához csak nem asszisztál.akkor amikor Orbán meg az európai beruházási banktól 140 millió euró beruházási hitelt akar felvenni.
A Matolcsi alapítvány helyett a 250 milliárdból legyen fejlesztés a gazdaságban, kórházakban iskolákban! A hitelnek kamatai is vannak, ami a bankban van pénz az meg a miénk azt kell fejlesztésre fordítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.