Ritkaságszámba megy, amikor egy település legrosszabb állapotban lévő épülete a helyi általános iskola. Tarnazsadány ebben a helyzetben van évek óta, reményük továbbra sincs a helyzet javítására – írja a HEOL.hu.

A fotók alapján nem egy iskola WC-jére gondolnánk, hanem valami lepukkant kocsmáéra 1992-ből. Majd 60 év alatt csak ritkán végeztek kisebb felújításokat, a HEOL-nak a polgámester elmondta, hogy

Égető szükségünk lenne új tornateremre, s az épület renoválása sem elhanyagolandó feladat. A vizesblokk borzasztó állapotban van, a szülők szeptemberben nem is akarták engedni a gyerekeket emiatt. Ígéreteket már kaptunk a fenntartótól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), és ezek szerint a munkálatokat már 2014 decemberében el kellett volna kezdeni. Azóta csak várunk..., egyre fogyó türelemmel. A legszerényebb számításaink szerint megközelítőleg 200 millió forintra lenne szükségünk, s ebből, jól tudjuk, hogy nem jutna mindenre, de legalább valami történne – sorolta a gondokat Tarnazsadány vezetője, aki hozzátette: a környékükön nincs még egy ilyen korszerűtlen oktatási intézmény, mint az övék.

A betonpálya melletti kis épület négy wc-helyisége szolgál a diákság és a tanári kar ügyes-bajos dolgainak elvégzésére. Áporodott bűz árad bentről, a falak jéghidegek és koszosak, a csaptelepek és fűtőtestek rozsdásodnak. A tanév elején a szülők emiatt az évek óta megoldatlan probléma miatt nem akarták engedni a gyermekeiket iskolába.

Szarban úszik az iskolaudvar, mert nem fizetett a Klik

És van még lejjebb. Ha esetleg még a szippantás előtt megtelik a derítő, akkor az iskola udvarán úszik minden. Nagyjából kéthetente kellene kiüríteni, de a szippantós már azt mondta, hogy addig nem jön, míg a Klik ki nem egyenlíti a számláját, mivel már 3 hónapja nem fizettek az elvégzett munkájáért.

Eközben a Ferencváros stadionjának a mosdója:Szarban úszik az iskolaudvar, mert nem fizetett a Klik

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@Szókrakész: Igénytelen vagy te, te barom, aki erre a kormányra szavaztál. Talán a szart is a tanárok, szülők takarítsák? Mit ne csináljanak még? Miközben a kormány kilopja a pénzt az oktatásból, hogy stadiont építhessen belőle... Köpj fel, aztán állj alá, ha még maradt nyálad Orbán segge után...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@eszegfu: Örülök hogy az indulatokon, - melyek jogosak és érthetők - azért felülkerekedik az emberiesség és a praktikum, amit az ott élő családok képesek csak tettekké formálni, pusztán a gyerekeik érdekében. Van egy nemzetközi szervezet, hazai szervezete is van, a küldetése a falvak és a kisvárosok életének figyelemmel kísérése és összefogva mindenki más , hasonló civil szervezettel,javítani , ahol csak lehet. A civil egyesületek címjegyzékében több is van, hasonló küldetéssel. Magam is tagja vagyok egy ilyen egyesületnek, látom, tapasztalom, hogy a teljes ellehetetlenülés stádiumában van. Már a 2015-ös tagdíjat sem kértük, mert a végelszámolás felé haladunk. PEDIG TERÜLETFEJLESZTŐ ÉS KÖZHASZNÚ AZ EGYESÜLET. Az önkormányzati tagok vezetői elmondják, a hiányok kezelhetetlen méretüek.
A vidék két véglet között mozog. Az egyik megyeszékhely város most költötte el az ajándék milliárdokat, máris kap 30 milliárdot Orbán Viktor személyes ígérete szerint. A másik falu pedig a lét és a nemlét határán billeg. Majd folytatom, mennem kell.
világlátó
@micfild: Nem a KLIK töltötte meg az emésztő gödröt. Ezt nem mentségükre írom, csak jelzem ez az ezerkétszázas kis település kell hogy megoldja a saját kis közössége legégetőbb, / legbüdösebb / gondjait, amellett hogy akár mintát is küldhet a KLIK.-nek Ugye érted?
namihami
@világlátó: De az a baj, hogy (többek között) erre is alakult a KLIK, mert eddig tényleg az Önkormányzat tette meg, de a Gazda szerint azok nem voltak jó tulajdonosok.
Most tehát sem az Önkormi (elvették tőle a pénzt és az iskolát) se a KLIK (az ő dolga lenne) nem meregeti a szart. Miért lőcsölnék vissza azt a feladatot, amit erővel vont magához egy olyan hivatal, amiről folyamatosan igazolódik, hogy mindenféle funkciójára alkalmatlan. Vagy hogy egy nagyon csúnya, de ide illő hasonlattal éljek: Ne akarjuk már a szart visszalapátolni a lóba.
Te oda mennél szart lapátolni, ha a faludnak-városodnak fizeted, de állami kasszába elvett adódból ez is meg oldandó feladat lenne? Ezért (is) fizetünk adót, nem azért, hogy kettőről ötmillára lehessen egyes haverok fizetését emelni. Így már ugye Te is érted?
világlátó
@namihami: persze hogy értem. Mint már többször is jeleztem, érthető és jogos a felháborodás, a rendszer egyirányba működik. Te fizess meg mindent, Áfát, Szja.-t, társasági adót, kommunális , építmény, autó, garázs, telephely, stb. adót, A kormány meg úgy elosztja, hogy csak azoknak jut, akiknek...
Akkor tehát azt mondod, ott bűzölögjön a teletöltött emésztő és a kifolyt fekália ahol éppen van, a gyerekek úgy sem járhatnak oda, jön a tavasz, majd a szabadban, bokrok tövében pisilnek, kakálnak szegénykéim. Aztán a legyek megoldják a többit.
Talán ha egészségügyi kérdéssé lehetne turbózni ezt az ügyet, elmozdulhatna.Mert sem Te, sem én ezt megoldani nem tudjuk. Mi csak egyet tehetünk, próbáljuk terelni a gondolatokat a hőzöngés és sértegetés felől a józan ész és a helyzet tisztességes megoldása felé.Az önkormányzat mérje fel, dokumentálja, jelezze az összes illetékes felé, ha nincs reakció, rendelje meg a szippantást, a helyi önkéntes tűzoltók vízsugárral gyakorlatozzanak egy kicsit, jegyzőkönyvezzenek le mindent, majd a számlát küldjék el a legilletékesebbnek, de a másolatokat a többinek és irattározzák le, biztonság kedvéért. A testületet nem lehet leváltani, de a polgármestert sem, ha ezt így végezték el.
Mi pedig okosabbnál okosabb véleményünkkel próbáljuk meg helyrebillenteni a handabandázó közönyt, főleg akkor, ha a gyerekeinkről van szó. Végül is a gyerekeink előtt kell megállnunk , most ezzel, holnap mással.
micfild
@világlátó: naja.. persze, hogy a gyerekek töltötték meg.. de az iskola számláit- legyen az bármi nem a szülőknek kell fizetni... hanem az államnak.
világlátó
Ez a szar ügy rávetül a közéletünkre, de főleg miránk, akik a szülők vagyunk ott, de bárhol az országban. A KLIK-- ről már van eléggé lesújtó véleményünk..
És magunkról, az állam alapegységeiről? Vajon milyen a véleményünk?
Ha az állam, ami mi együtt vagyunk, nem hajlandó tenni a dolgát, akkor mi az állam alapegységei kell hogy ezt megtegyük. Kéretik kitaláln,i sok okos ötlet, javaslat kell, mit tegyenek a helybeliek , mit tegyünk itt mi,, hogy ez a helyzet javuljon.
Szókrakész
@világlátó: Halvány fingjuk nincs, csak annyi, hogy g.ci Orbán.
Mirabilis
Különben ússzatok a szarba, "Tarnazsadány ebben a helyzetben van évek óta, reményük továbbra sincs a helyzet javítására" -évek óta? Mit csináltatok évek óta? Nyaltátok a fidesz és a klik seggét?
Feraj49
Kell a pénz a gyógyszergyár támogatására ! (Richter... 5 milliárd ) Nyilvánvaló,részvényes OV.is,ezért nem kell a kórházakra költeni,másképpen nem fogyna a gyógyszer ! Milliárdos osztalékú cégbe állami támogatás ? Ez olyan mintha vizet vinne a Dunába? A munkahely teremtés meg egy nagy maszlag !
feleselek
Szerintem a következő lépés, hogy küldenek az iskolának egy karton klórmeszet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...