Befejezte a nyomozást és vádemelést javasol a rendőrség a Buda-Cash-ügyben – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

Azt írták, hogy a Buda-Cash gazdálkodásával kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás és a számvitel rendjének befektetési vállalkozás körében elkövetett megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozott tizenegy emberrel szemben.

Az ügyben keletkezett iratokat hétfőn vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – tették hozzá.

A jegybank 2015. február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt. Az ügyben bűncselekmény gyanúja is felmerült, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntetőfeljelentést tett az illetékes rendőr-főkapitányságon. A brókercég tevékenységi engedélyét tavaly március 4-én visszavonta a jegybank, és kezdeményezte annak felszámolását.

Az MNB a Buda-Cash tulajdonosain keresztül szoros összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bankcsoporthoz (DRB) tartozó négy bank engedélyét is visszavonta a múlt év márciusában, ezeknél szintén megindult a felszámolás.

A jegybank vizsgálata szerint a brókerház körülbelül 30 milliárd forinttal károsíthatta meg saját ügyfeleit, ezenfelül a DRB bankcsoporthoz tartozó hitelintézetek vagyonának egy részét is eltüntette, mintegy 60-65 milliárd forintnyi értékpapírral nem tud elszámolni a kisbankokkal szemben.

A Fővárosi Törvényszék 2015. március 11-én az ügyben három embert előzetes letartóztatásba helyezett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Sikerült eldönteni, hogy mégis csak kellene valami látszat intézkedés.Az ügyészség majd visszadobja azzal, hogy nem elegendő a nyomozati anyag.
Lepényleső
Mikor ment tönkre,vagy börtönbe,fideszes cég vezetője? Van valaki,akinek van ilyen emléke?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.