Egyetértés mutatkozott a köznevelési kerekasztal keddi ülésén abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra – állapították meg a tanácskozás résztvevői.

Palkovics László oktatási államtitkár a kerekasztal keddi budapesti ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta: megkezdték az intézményfenntartó július 1-i átalakításával összefüggő kérdések megbeszélését. Jelezte, hogy délután megtárgyalják a civil közoktatási platform 12 pontos követelését is. Az államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének követeléseiről azt mondta: meg fogják vizsgálni a tömörülés felvetéseit is.

Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ új vezetője arról számolt be, hogy a központ tartozásainak rendezését megkezdték, első ütemben 8,6 milliárdot utaltak át a tankerületeknek, és 90 ezer számlát fizettek ki. Kiemelte: nagyon gyorsan szeretnék a tartozásokat rendezni, ez az alapja a normális működtetés megvalósításának. Hozzátette: következő lépésként pár héten belül keretet kapnak az iskolák, amely a mindennapi működéshez ad számukra mozgásteret. A keretet, ahol kártyarendszer működik, arra utalják, ahol készpénzrendszer van, ott ilyen módon kapják meg.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez a KLIK hez való ragaszkodás lesz az egyik koporsószöge a fidesznek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Remélem én is, hogy ez lesz az egyik koporsószeg. Nekik ez a jó, mert agymosott birkákat jobbágyokat akarnak nevelni a gyerekeinkből. Ne hagyjuk!!!
kukac50
Az iskolákra kapott fejlesztési pénzt vissza kell fizetni az uniónak ha megszüntetik.
Ellopták a pénzt azért ragaszkodnak a Klikhez annyira.
A helyi önkormányzatoknak adják vissza a működtetését az iskoláknak és a helyi adókat hagyják ott. Ahol kevés az adóbevétel oda meg adjon a kormány.
Toby
Persze, hogy ragaszkodik, amennyiben megszüntetné, több száz csókos bégetőnek kellene új állást kreálni, mert "gyapjast nem hagyunk az út szélén !"
papa.49
Ha a kontár elkurmány ennyire ragaszkodik a klikklakkhoz vigye magával, a sulikat meg adja vissza a pénzzel együtt!!!
namihami
A szakmához értő alsó- és középvezetői kar már rég belátta vagy eleve tudta, hogy ez hülyeség, de féltette az állását, megélhetését.
A felsőknek pedig kellett a zsíros stallum, ezért kussoltak és kussolnak ma is.
Végül a legfontosabb: A Vezér, akinek lángelméje ezt az egészet kitalálta, az még vagy nem is látja a hibákat, vagy látja, de nem engedheti meg a módosítást, megszüntetést, mert odalenne az isteni tévedhetetlensége látszata. Nem is tudom, melyik változat a rosszabb.
És akkor kiderülne, hogy a király meztelen.
TASzSz
Ők a bűnbak (KLIK) mindig, kellenek, mert hárítanak. Rajtuk le lehet verni a port ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.