A Jobbik elnöke szerint kijelenthető, hogy a mostani kormány az elmúlt huszonhat év legkorruptabb kormánya, amely intézményesítette a korrupciót.

Vona Gábor országjárásának tatabányai állomásán kedden, sajtótájékoztatón azt mondta: amit korrupciónak tart a közvélemény, az sok esetben a mai jogi környezetben akár törvényes is lehet. Az állami szintre emelt korrupció az országnak nagyon súlyos tehertétel, másrészről a Fidesz ezzel "saját sírját ássa", a korrupció lesz az egyik olyan jelenség, amelybe a Fidesz bele fog bukni 2018-ban – jelentette ki.

A Jobbik elnöke – a miniszterelnök kutyájára utalva – azt mondta: már az is kérdés, hogy "Nárcisz, a félszemű kuvasz kinek a kutyája és melyik birtokon lakik". Ez "sokféle szempontot felvet a miniszterelnök környezetével kapcsolatban és magának a miniszterelnöknek a vagyoni helyzetével kapcsolatban" – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány a nemzeti konzultációt a társadalommal való párbeszéd helyett pártpolitikai célokra használja. A politikus a Jobbik országjárással egybekötött nemzeti konzultációját valódinak nevezte, amelynek témája a korrupció mellett az oktatás és az egészségügy.

A korrupcióról szólva Vona Gábor felhívta a figyelmet pártja javaslatára, mely szerint a parlamenti ciklus elején és végén is legyen kötelező vagyonnyilatkozatot tenni az országgyűlési képviselőknek és a kormány tagjainak. "Ez tisztítókúrája lehetne a magyar közéletnek" – fogalmazott.

A pártelnök szerint kritikus a szakképzés helyzete. Ha egy leendő kormány "akár 2018-ban egy Jobbik-kormány" magyar tulajdonú ipart hozna létre, akkor a "külföldre menekült szakemberek problémája mellett szembe találná magát azzal, hogy a szakképzési rendszer olyan mélyre süllyedt, hogy nem lehet az utánpótlást biztosítani" – fogalmazott.

A Jobbik elnöke azt mondta, hogy az egészségügyben kevés figyelmet kapott a háziorvosok hiánya, pedig "reális a veszély, hogy összeomlik egészségügy első szintje, és ez a terület egészére súlyos következményekkel jár".

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Jesszusom, mi történhetett? Egy véleményen vagyok a Vonával. Kavarja, kavarja,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Gáborka!
Ez így nem teljesen igaz!
Mirabilis
Akkor nincs gyurcsányozás vona részéről?
Toby
Jó reggelt, Vona Gábor, szép, hosszú álmod volt !
spu00
Érdekes módon minden ellenzéki párt másból sem áll, mint a korrupció emlegetéséből, de a mai napig nem tudnak egy nyomorult feljelentést tenni, ami konkrétumokat tartalmazna. Nem merik, mert ilyent nem tudnak, mivel feljelentés estén a hamis téma nagyon vissza ütne.Ez az LMP-s Hadházy is csak egy összeollózott felvételt tudott produkálni, s az óta is valószínű, lehetséges szóhasználattal teszi folyamatos bejelentéseit.
A legszebb korrupciós téma a Mezőhegyesi ménes birtok esete, mikor is a Magyar Nemzet megírta, hogy a FIDESZ kormány által privatizált, s a Meggyessy kormány által eladott és bérbe adott ménesbirtok jelenlegi eladása a korrupció csúcsa. Na erre kössenek csomót.
Cicamama55
@KERKA: Eddig is előfordult sok olyan megnyilvánulása a Jobbiknak, hogy teljesen egyet értettem velük. Ha határozottan elszigetelődnének a gárdistáktól, a szélső jobbikosoktól, lehet hogy még szimpatizálnék is velük. A közgazdászaikat a legjobban képzetteknek tartom a parlamentben!
Borsodi
Teljesen igazat adok, én nem bánnám ha a jobbik minél hamarább kormányra kerülne.Úgy hogy a fidesz be se jutna ,ettől a pártól még a kétfarkú kutyapárt is becsületesebb lenne.Többen állnának a jobbikhoz ha látnák,hogy szembe mer szállni a fidesszel,már most lemondásra kellene felszólítani Orbánt .A nép ebben támogatná a jobbikot.A fidesz támadja a jobbikot .most az Ózdi pog.mestert állitanák félre.Ezt a jobbik is megtehetné.a fideszes polgáresterrel,húsz km re tőlünk.
Hellcat
Gáborka! Néha nekem mégis úgy tűntök, hogy ezt a csúnya nagyonkorrupt fidesz segget nyaljátok pedig ti is! Mellesleg ezt normális ember már több éve tudja úgyhogy jóreggelt...
@spu00: rengeteg feljelentés volt...a fidesz elintézte hogy ne legyen belőlük semmi...ezt is csak a hülye nem látja.
spu00
@Hellcat: Inkább csak Ők látják.
qxy
Kíváncsi lennék ha ő lenne, becsületes lenne? Sajnos az a politikus még nem született meg Magyarországon

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...