Az Áder János által kért előzetes normakontroll is azt bizonyítja: a Magyar Posta nem titkolózhat, az MNB által kezelt pénzek pedig közpénzek, amelyeknek az elköltésével el kell számolni – áll Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdai közleményében.

A politikus szerint hiába próbálja a Fidesz-kormány törvényekkel védeni Matolcsy György MNB-elnököt és az "offshore hátterű cégekkel üzletelő" Magyar Postát az általa indított adatigénylési perek ítéletei ellen.

Az államfő által kezdeményezett előzetes normakontroll ügyében az a kérdés, "szembe mer-e menni Orbán Alkotmánybírósága Orbánnal" – áll a Demokratikus Koalíció (DK) szerda délutáni közleményében.

"Áder János fideszes pártkatona alkotmányossági aggályok miatt nem írta alá a Posta és a Nemzeti Bank kirablására született törvényeket. Mivel ezekről a gyalázatos jogszabályokról a csupa fideszes pártkatonát alkalmazó Alkotmánybíróság dönt majd, van esély arra, hogy még a vállalhatatlan alaptörvénnyel is ellentétes jogszabályok átmenjenek"

- fogalmaznak.

Mint írják, a pártnak nincsenek illúziói, szerintük ha elbukik az Alkotmánybíróságon a két jogszabály, "akkor Orbán és Matolcsy új trükköket talál majd ki a további lopáshoz"; szerintük éppen az elmúlt hat év egyik legsúlyosabb bűncselekménye történik meg.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Elbukik ez holt biztos. Színjáték az egész , me működik a demokrácia mondják ők és közben elrendezik azt ,hogy úgy legyen ahogyan akarták.
Grafix69
Elbukik ez holt biztos. Színjáték az egész , me működik a demokrácia mondják ők és közben elrendezik azt ,hogy úgy legyen ahogyan akarták.
cs.n.
@Grafix69: Én is erre tippeltem már az elején. Lehet majd tapsolni a végén, hogy mekkora nagy jogállamiság van, holott szándékosan rendezték így.
Desischado
Parasztvakítás az egész. Sajnos, sokan megeszik. Én nem hiszek ádernek, le van ez előre tisztázva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.