Tudnának ők jobban is takarítani a kórházakban, ha azt jobban megfizetnék – jelezték a sajtó képviselőinek a szolgáltatók a költségvetési alkuk idejére időzített sajtótájékoztatójukon. Mint panaszolták, az intézmények általában a legolcsóbb csomagokat rendelik meg tőlük, s gyakran annak kifizetésével is adósaik maradnak – írja a Népszabadság.

Mintegy kétmilliárd forinttal tartoznak a kórházak a Magyar Tisztítás-technológai Szövetség (MATISZ) tagvállalatainak a hazai kórházak. Mindez a tetemes tartozás azzal együtt halmozódott fel, hogy a kórházak mind kevesebbet költenek a takarításra. Ezek két súlyos következménye, hogy piszkosak az egészségügyi intézmények, a takarítócégeknek meg nincs elég pénzük, hogy a megfelelő szakemberekkel és technológiával végezzék a munkájukat.

Hogy ehhez mennyivel kéne a jelenleginél többet költeniük az intézményeknek, azt többszöri kérdésünkre, sem tudták megmondani a szövetség képviselői. Ritz Zoltán a szervezet képviseletében, példaként annyit mondott: hogy az egyetemi klinikák esetében volt olyan klinika, ahol 9 forint/négyzetméterért vállalták a takarítást, ugyanezen egyetem másik klinikáján pedig 29 forintért. Az ár attól is függ, hogy mit és hányszor kell takarítani, szükség van-e takarítási ügyeletre és így tovább. Tény, hogy a megrendelők ezer forintos vagy az alatti órabéréért szeretnék megvásárolni a szolgáltatást, ami irreális.

A MATISZ tájékoztatója után  a lap gyors telefonos kutatást végzett a kórházak között: kiderült, 

az intézmények havi költségvetésük alig egy százalékát költik takarításra.

További részletek a nol.hu-n>>

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ne legyünk telhetetlenek, dögivel vannak szép, új, üres stadionjaink, Felcsútfalván metró is lesz hamarosan, egészen hatvanpusztai végállomással, egyesek szerint a reformok is működnek, bizonyítja ezt az MNB ( Magyar Nemzeti Bevásárlóközpont ) bőkezű pénzszórása, dugig vagyunk műkincsekkel, még haza is lehet vinni azokat, vannak saját, különbejáratú nemzethy kémeink, az ISIS már a qrmány informatikai rendszerében kutakodik Illiberália atomtikai után, keresi a magyar csodafegyvereket, szóba kerüólt ismét Nagy-Magyarország történelmi teljessége, egészen az Uralig, szóval nem kell a pesszimista hangulatkeltés, az egészségügy meg gyógyítsa meg saját magát !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Talán a betegeket kellene megkérni, hogy vigyenek be Hipót és egyéb tisztító és takarítószereket, hogy ki tudjanak takarítani minden nap, akár többször is.
Yoda69
Mar latom elore, a temesd el magad program mintajara a fideSS meg fogja hidetni a Takaritsd a korhazat, mielott eltemeted magad programot.
ila51
Amott már írtam , hogy a szépen felújított Aurórában , már össze van kenve a fal , cipőnyomokkal...még alig adták át...
papa.49
Ez már nálam is kiverte a biztit ,, Magyar Tisztítástechnológiai Szövetség,, komolyan mondom a hugyom elállt erre!!!
Eriksson
@papa.49: Valszeg a Magyar Tisztítástechnológiai Szövetség vezető tisztségviselői jó pénzért dolgoznak, különben nem vállalnának ez a macerás állást, legfeljebb immel-ámmal. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél