Szerdán az egész országra kiterjedő migrációs válsághelyzetet hirdetett Pintér Sándor belügyminiszter. A rendőrség adatai szerint ezen a napon összesen 27 migráns jutott át a műszaki határzáron, ami az elmúlt 4 hétben a legalacsonyabb szám.27 migráns jutott át a határon, mikor kihirdették a válsághelyzetet

Nem tudható, hogy ez milyen reakciókat vált ki azon menekültekből, illegális migránsokból, akik már ezekben az országokban tartózkodnak

- ezzel indokolta a belügyminiszter a válsághelyzet kihirdetését, aminek egyetlen feltétele sem teljesül. A HVG összefoglalója szerint, akkor lehet ezt bevezetni, ha

Magyarországra érkező menedékkérők száma meg kell hogy haladja: egy hónapon keresztül a napi átlagosan 500 főt, vagy két egymás utáni hét átlagában napi 750 főt, vagy egy hét átlagában a napi 800 főt. Ugyancsak be lehet vezetni a válsághelyzetet, ha a magyarországi tranzitzónákban tartózkodók száma átlagosan több mint 1000 fő naponta egy hónapon át, vagy 1500 fő naponta két héten át.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem egyszerűen csak tematizálni akarják a sajtót, mert március 15-én tüntetések lesznek. Külön tüntetnek a normális oktatásért és külön lesz tüntetés a kormány politikája ellen.
Természetesen válság helyzet előfordulhat az ország bizonyos területein, de nem kellene ezzel az eszközzel politikai célokat kiszolgálni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
Kérdem én mint magyar állampolgár, hogy az ország vezetői, akik olyan hatalmas fizetéssel, juttatásokkal (amiért persze nem végeznek érdemben hasznos munkát) mikor fogják biztosítani a határvédelem, és így az ország, az állampolgárok védelméhez a jogi és anyagi feltételeket?
Mert most mi történik? Megint öntömjénezés és sikerpropaganda!
Pedig eccerű!
Kell jogszabályi háttér, hogy mit tehet meg a határőr, a rendőr, a katona.
Ezzel egy időben felállítani a határőrséget.
És pénzt adni oda, (és utána nem visszavenni, ahogy ez megtörtént a múltkor)
Nem a gazdagokat és a politikusokat tovább gazdagítani!
perfekt
Skandallum! hHuszonhééééét migráncs.De Viktorka-és Satya bá--azt ígértétek-egy légy sem jöhet át a határon, hogy ne tudnátok róla.És most, mind a 27- aki akart bejött-----mindenki.Mi lesz,ha beindulnak olyan 10-12 ezren?Azt javasolnám- hozzatok létre kb 2000 fős államtitkári csoportot, akik majd számolják- van kalapja-nincs kalapja.
sokanvagyunk
"Szerdán az egész országra kiterjedő migrációs válsághelyzetet hirdetett Pintér Sándor belügyminiszter." - szerintem a hirdetett szó helyett helyesebb: teremtett.
human
@sokanvagyunk: Tényleg ez a legjobb szó rá. Valóban lehet hetek múlva ilyen helyzet, de a lényeg, hogy most NINCS. Ráadásul a saját törvényeik alapján sem lehet most válsághelyzetet hírdetni. Nem mintha eddig betartották volna a saját törvényeiket.
Greg
@sokanvagyunk: Valóban a teremtett szó a megfelelő.
kukac50
27 bevándorló az egész országra kiterjedő válságot nem tud okozni!
A március 15-étől fosik a kormány, ennyi az egész!
Magukat járatják le a döntéseikkel!
Gondolkodás nehezükre esik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.