Egyszemélyes demonstrációról és az Együtt aláírásgyűjtő akciójáról számolt be a Budapest Beacon egy riportban

A magányos akció Bozai Györgyihöz köthető, aki engedéllyel ugyan, de mindenféle hangosítás nélkül próbálja eljuttatni üzenetét az utca embereihez.

„Rendszerváltást, elszámoltatást, jóléti demokráciát”

- mondja, de nem igazán hallja meg őt senki. Célja az lenne, hogy március 15-én egyetlen nagy tüntetés legyen, a szervezők fogjanak össze és az esemény legyen mentes mind a pártlogóktól, mind a párttagoktól.

A riport szerint a nőt nem veszik komolyan a járókelők, ennek ellenére egyáltalán nem csügged és tervei szerint folytatja az akcióit, Budapest más helyszínein is, például az Astorián, a Deák téren, az Erzsébet téren, a Hősök terén, de forgalmasabb aluljárókban is.

Az Együtt aláírásgyűjtése, ami néhány méterre zajlott Bozai akciójától, egy fokkal sikeresebb, olvasható a Budapest Beacon-ön. A petíció a népszavazási törvényre koncentrál, a lapon az alábbi olvasható: „Tiltakozzon Ön is a népszavazások erőszakos megakadályozása, és az Európa elleni gyűlöletkeltés miatt. […] Védjük meg Magyarországot Orbántól és a Fidesz önkényétől”

A riport szerint sok fiatal magától lép oda, hogy aláírásával fejezze ki támogatását, de a kevésbé aktívak megszólításával sincs gondja az Együtt önkénteseinek. A jelenlévők szerint, pedig azok a fiatalok, akik nem szignóznak, főleg az állásukat féltik. Állami cégnél dolgoznak és félnek, hogy bajba kerülhetnek.

Az akciót elnézve az írás azzal zárul, hogy

talán nem véletlen, hogy ennyire fél a Fidesz attól a népszavazástól, amit nem ő szervez.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak a rend kedvéért; minden népszavazást a kormánynak kell megszerveznie, arról nem is beszélve, hogy az NVB és az NVI is pártkatonákkal megszállt testület!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.