Ezzel is a kormány jár jól. A cafeteria nem kötelező, egy csomó cég és közintézmény ma sem ad cafeteriát. Jelenleg összesen 48 ezer munkaadó ad nagyjából 1,8 millió embernek ilyen formában bért. Kötelezővé ebben a formában nem teheti a kormány a készpénzesítést a cégeknek, az ösztönzők pedig még nem ismertek. Az általunk megszólaltatottak arra tippelnek, hogy a Szép-kártyát nem fogják teljesen megszüntetni, hiszen ez jelentősen csökkentené a belföldi turizmus állami bevételeit, és munkahelyeket szüntetne meg. Továbbá az önkéntes pénztárakon keresztül annyi pénz sem fog áramlani majd az öngondoskodás irányába, mint eddig. Bár ez aligha fogja zavarni a kormányt, ismerve a társadalompolitikáját, az állami gondoskodás minden téren való erősítését. Ráadásul a készpénzesítéssel ismét csak a kormány jár igazán jól, hiszen egy egyszerű technikai megoldással jókora béremelést mutathat ki. Természetesen csak papíron, és rövidtávon. Ami a jelek szerint fontosabb a kormánynak, mint maga a valóság.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Valakit meglep, hogy a kormány ezzel is trükközik ?
Butautáló
@justhpeter: Engem nem...már vártam, hol lesz a trükk.
cs.n.
Orbánnak úgy kellett már ez, mint egy korty pájinka a vejkó butykosából. Ő már rég beszántotta volna az egészet, így pont kapóra jött a strasbourgi döntés, van mire fogni.
cs.n.
A cikkben felvázolt lehetőségek egyike sem túl kecsegtető, mindegyiknél a dolgozó fog szívni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.