Két év alatt 640 millió forintot költött a kormány új szolgálati kocsik beszerzésére. A kormánytagok fele már szolgálati kisbusszal fuvaroztatja magát, elhagyva a legtöbb államtitkár által használt, majdnem feleannyiba kerülő középkategóriás Skoda Superbet - írja a Népszabadság. ­

Az állami autóflottát ke­zelő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) az elmúlt két évben tíz kisbuszt szerzett be 161,5 millió forintért.

Orbán kisbuszát több miniszter is megirigyelte

Elsőként Semjén váltott, de tavaly októberi kinevezése óta Rogán is ilyet használ, valamint Balog Zoltán miniszter, Szijjártó Péter a külügy éléről és Seszták Miklósa fejlesztési tárcától.

A nemzetgazdasági, a földművelésügyi és a Miniszterelnökséget vezető miniszter megmaradt a Skodánál, de Lázár két éven belül lecserélte autóját.

A KEF arról tájékoztatta a lapot, hogy 2014-ben és 2015-ben is lefolytatott egy-egy közbeszerzést, mindkettőt az állami szolgálati autók fő beszállítója, a Porsche Hungaria Kft. nyerte. Mindkét alkalommal a legújabb modelleket szerezték be. Két év alatt összesen 72 autót vásároltak 640 millió forintért. Míg a VW Multivanok ára járművenként 15-16 millió forint volt, az új Skoda Superbek ára 8 és 9,7 millió forint között mozgott.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Eközben a svéd diplomaták metróval járnak dolgozni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prime777
Azt a piszkos ku..a életbe.
2 év alatt 640 millió csak kocsikra.
Közben meg az egészségügy rohad,az oktatásról nem is beszélve.
micfild
@Pestilence: Van neki... az ország meg már tönkrement. egyéb más okok miatt
volvós
Ennyire uborkaszezon van, hogy 2016-os cikkek jelennek meg 2018-ban ???
Ez csak csúsztatás a kormány részéről...
desiro57
Az ígéretüket be tartották, Takarékos kormány leszünk mondta mini pondró.
Igen rajtunk takarékos.
tulipan
@desiro57: Takarékosak, mint mindig! Saját zsebbe, mindenre találnak PÉNZT, amire - szerintük -szükség van! A kórház, csak had rohadjon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.