A 444.hu derítette ki néhány napja, hogy a jegybank 28 milliárd forint alaptőkével létrehozott Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványa (Pageo) háromszintes, wellness-funkciókkal bővített bunkerrendszert tervez építeni a Budai Várnegyed oldalába.

A pincerendszer legalsó szintjén pezsgőfürdők, medencék és szaunahelyiségek létesülnének. Matolcsyék tagadták a kiszivárgott terveket és azt mondták: a bunkerekben egy geopolitikai tudásközpontot hoznak létre.

Hatalmas a titkolózás Matolcsy wellness-szaunája körül

A Népszabadság megkereste a terveket ismerő Műemlék Tanácsadó Testületet, ahonnan a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központhoz irányították a lapot. Ott azt közölték: „a Forster Központ nem kíván választ adni".

A hazai örökségvédelem őre nem felelt arra a kérdésre: bővíthető-e a pincerendszer a környező épületek sérülése nélkül? Vonatkoznak-e az örökségvédelmi szabályok a felszín alatti építkezésre?

Az I. kerületi építési engedélyeket elvileg a Budavári Önkormányzat adja ki, ám Csányi Éva kerületi főépítész azt mondta a lapnak, hogy az Úri utcai épület műemléki védettség alatt áll, így az I. kerületi Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal jár el az ügyben.

A kormányhivatal a Népszabadság kérdésére azt válaszolta, hogy hozzá még nem érkezett építési engedély iránti kérelem.

A kérelmet az általános – építésügyi, tűzvédelmi, népegészségügyi, műszaki biztonsági – előírásokon túl a régészeti örökség és a műemléki érték védelmével kapcsolatos kormányrendelet alapján bírálják el. A hivatalnak nem sok ideje lesz a mérlegelésre, két hónapon belül döntenie kell.

A szomszédos ingatlanok tulajdonosai szintén ügyfelek az eljárásban, így akár meg is támadhatják az engedélyt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Én meg simán elhiszem! Ez a hazug szemét parazita eddig is tele zsebbel fosztotta ki a magyar népet, és dőzsöl a nép nyomorára! És persze, hogy nem szól orbán sem, mert helyesli! És az ebéd polttal sem a véletlen műve, hiszen polt pétör feladata a kimosdatás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Én meg simán elhiszem! Ez a hazug szemét parazita eddig is tele zsebbel fosztotta ki a magyar népet, és dőzsöl a nép nyomorára! És persze, hogy nem szól orbán sem, mert helyesli! És az ebéd polttal sem a véletlen műve, hiszen polt pétör feladata a kimosdatás!
volvós
Gyurika !! Remélem már fonják neked ( is ) a jó erös kötelet !!!
magyarbakancs
Semmirekellő bitang banda az egész Fidesz.
nyanya001
Hazudnak, ködösítenek, lopnak, csalnak.
Maguknak építenek luxus bunkert polgárháború, ne adj Isten világháború
esetére.
Ők lesznek a túlélők, de ha van Isten rájuk fog omlani az egész kecó !
JAJMÁR
Nagy biztonságban érzik magukat, az ország népét és a "nemzetet" simán semmibe veszik.
Ad álságos magyarázatokat azoknak, akiknek a pénzét szórja! Gyurica nem komplett, hanem komp lett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.