Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Heiko Maas német igazságügyi miniszter a Der Spiegelnek adott, a hetilap szombati számában megjelent interjúban "durva és valótlan támadást" intézett Magyarország ellen.

A tárca szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy tájékoztatásuk szerint a német lapban a miniszter azt mondta: Magyarország még kenyeret és vizet sem adott a menekülteknek, és Orbán Viktor miniszterelnök azzal fenyegetőzött, hogy erőszakkal evakuálja őket. Heiko Maas szerint sok ember a háború, a kínzás és erőszak elől menekül, és Orbán Viktor egyetlen muszlim menekültet sem akar befogadni.

Szijjártó Péter reagálásában azt írta:

"A hazudozás és az alaptalan vádaskodás nem méltó egy európai politikushoz." Magyarország tavaly a befogadóállomásokon 400 ezer illegális bevándorlónak biztosított szállást és ellátást a nemzetközi szabályoknak megfelelően. "Sajnálattal tapasztaltuk" – tette hozzá –, hogy az illegális migránsok "egyre agresszívabbá váltak", nem működtek együtt a hatóságokkal, és "önkényesen elfoglalták a Keleti pályaudvart". Ez a miniszter szerint elfogadhatatlan.

Hozzátette: ezek az emberek nem menekültek, hanem illegális gazdasági bevándorlók. Arra is felhívta a figyelmet: potenciálisan 30-35 millió, Európa környékén élő ember dönthet úgy, hogy elindul Európa felé.

A miniszter hangsúlyozta: Magyarország nem fogad be illegális gazdasági bevándorlókat. "Nem az a dolgunk, hogy ezeknek az embereknek új európai életet adjunk, hanem az, hogy segítsünk visszakapni a régi életüket a szülőföldjükön" – olvasható a közleményben.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tényleg durva nagy bunkóság, ahogy ez a sült-paraszt más országok vezetőiről merészel nyilatkozni, akik - legalább is hozzá képest - nagyságrendekkel különbek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Zselés prütyi te vadbarom geci!!!te annak az embernek a seggét se nyalhatod ki mert olyan bunkó vagy!!!Arról ugass hogy a falábú haverjaidnak milyen állást adtál százezrekért!!!te idióta kis pöcs!!!Annak az embernek a nyomába se léphetsz! De remélem egyszer beverik a szádat!!!
simmering73
"A hazudozás és az alaptalan vádaskodás nem méltó egy európai politikushoz."
Nerm bizony. Hogy szakadnátok meg.
libellle
@1magyar: A menekültek Magyarországnak egy centjébe sem került. Ezt azer már ennyi idö elteltével neked is kellene tudnod. Az EU busás pénzeket fizetett minden egyes menekült után.Amennyiben nem lopták volna el a amffiozok azokat a pénzeket is akkor mesésen ellehetett volna öket látni. De ellpták igy a civilek étkezetették öket és adokoztak élelmet különbözö segitö csoportoknak. A 400 ezeret pedig csak átbuszoztatta az EU pénzén nyugat felé. Amikor 56 -ban a sok menekül megérkezett ide nyugatra akkor nem kérdezte senki, hogy mennyibe kerül azoknak az eltartása, mert akkor nem volt EU és igy az államok és a civilek álltak minden költséget. Maasnak absolut igaza van sajnos még sokkal de sokkal rosszabak is történtek embertelen viselkedés a rászorulokkal.
https://www.youtube.com/watch?v=2Ae7uWvFMhM...
libellle
@soljanka: 21:22 ès a nagykövet gondolja de csak magába, hogy (Leck mich am Arsch) idiot petike
Bercifiu
@vonotok: A szellemi képesség hiányáról nem tehet, azt örökölte, mint a milliókat.
evacica
Ezek mindig szerep tévesztésben vannak. Ha valaki kritizálja a kormányzásukat, akkor rögtön Magyarországot bántják, pedig ők nem egyenlők Magyarországgal és a magyar néppel! Szijjártó meg jobban tenné, ha a saját nyilatkozataira figyelne és ne sértegesse más országok vezetőit bunkó módon, ilyen külügyminisztere még nem volt ennek az országnak csak szégyent hoz ránk.
justhpeter
Ha ennyire piszkálja a német miniszter véleménye intézkedjen a CÖF-nél Németország bekerítésére és felmorzsolására.
vukkocska
Ez a barom a többivel együtt mindig Magyarország mögé bújik, amikor bírálják őket. Szó sincs magyarokról, hanem ezeket az elmebetegeket bírálják és joggal állandóan.
vonotok
@Bercifiu: Egy kis akarat kitárás és az a bizonyos " szellemi " képesség még növelhető lett volna. De ne várjunk csodákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...