Az új lo­ká­lis fi­ze­tő­esz­köz ér­téke ará­nya­i­ban pont ugyan­annyi lesz, mint a fo­rinté. Mégis ked­vez­mé­nyekre szá­mít­hat az, aki az új to­kaji du­ká­tot hasz­nálja majd. Tokaj-Hegyalján 27 település összefogásával született meg az ötlet, hogy új pénznemet vezetnek be. A cél a helyi közösség összetartásának növelése és turizmus fellendítése volt. Az előkészületi munkák már mind megtörténtek, nyárra már bárki kézbe is veheti az új tokaji dukátot. A dukát nyomtatását és felügyeletét is a Nemzeti Bank fogja lebonyolítani. A címleteket és névértéket tekintve pont ugyanakkorákat fognak előállítani, amelyek a forintban is megtalálhatóak. A váltás dukátról forintra, és fordítva is 1:1 arányban fog történni. A 27 település városvezetése már kijelölte a váltóhelyeket, ahol dukáthoz juthatunk majd. A helyi vállalkozókkal és árusokkal pedig olyan szerződéseket kötnek ahol legalább 5% árengedményt garantálnak azoknak a vásárlóknak, akik dukáttal fizetnek. A hegyaljai...

Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Gyerekes dolgok ezek,mintha nem is felnőttek lennének! Ha már az emberek életszínvonalát visszavitték a középkorba,akkor a pénz is legyen az !Mindent meg lehet indokolni!Miért is növelné as helyi összetartozást ? OV. feleségének képe lesz rajta? Megakarják örökíteni magukat,mint a matolcsi a 20 ezresen.(aláírása)
papa.49
Én pont leszarom őket is meg a dukátjukat is dugják fel maguknak és vigyorogjanak közben, ha véletlen arra járok tuti , hogy azért az 5 % ért nem váltom a forintot dukátra... Ja és még egy vajon ingyen fogja váltani a bank oda,vissza???
verum
@Rockxy: - de nem ám! Mert attól, hogy másutt is van magánpénz, nálunk még nem kellene!
Mert mi nem vagyunk jóléti ország és az ilyesmi csak növelné a különbségeket, növelné a szegénységet.
Butaságot írkálok? Szerintem meg inkább ez butaság:
"...semmi mást nem kell tennünk, mint egy ilyen stabilan működő helyi pénz rendszert lemásolnunk, és adaptálnunk a helyi sajátosságra."
Amíg a svájci mentalitás, gazdasági háttér, szakértelem nincs lemásolva, addig ez a magánpénz butaság!
kakaósbögre
nos,gecire leszarom.fleg annak tudatában hogy Tokaj-Hegyalja jelentős-döntő-többsége így vagy úgy de Orbánék érdekeltsége.én nem fogom a dagadt seggüket tovább hízlalni.
Rockxy
És a "mégis" jött be.
További jó szórakozást! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.