A Jobbik alelnöke szerint nincs bejegyzett Farkasok nevű egyesület, nincsen költségvetési támogatása, így nem lehet szervezetként beszélni a sajtó által különleges párthadseregként emlegetett Farkasok nevű társaságról.

Z. Kárpát Dániel, az M1 aktuális csatorna vasárnap esti adásában elmondta, hogy a hét közepéig nem is tudott a Farkasok létezéséről.

Véleménye szerint mindössze egy baráti társaság folytatott szabadidős tevékenységet. Arra a felvetésre, hogy az interneten harcosok képzésére történő toborzás valóban szabadidős tevékenység-e, az alelnök azt válaszolta: Magyarországon több száz önképző kör működik, amelyek tevékenységére ő nem láthat rá. Azt pedig nem számoltatja el, hogy a Jobbik hivatali alkalmazottja szabadidős programjai során mit csinál – tette hozzá.

Az ellenzéki párttól nem várható el, hogy a tőle független, szuverén szervezetek életét átvilágítsa – mondta, hozzátéve: szerinte a Jobbikot próbálják félkatonai csoportosulásokkal összekötni, amelynek a célja a kormányzóképesség kétségbe vonása.

Z. Kárpát Dániel úgy vélte: inkább pozitívan kellene értékelni azt, hogy a magyar fiatalokban megvan a hazájuk iránti elkötelezettség, a honvédelemhez való hozzájárulás vágya. A kérdés pedig az, hogy ezt "miért nem tesszük lehetővé számukra egy önkéntes sorkatonai szolgálat keretein belül".

Az ellenzéki párt alelnöke a Magyar Gárdát érő kritikákhoz annyit fűzött: a szervezet sok esetben olyan karitatív szociális akciókban is részt vett, amely a polgári lakosság javára szolgált.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
No, ezek se tudnak a magánhadseregről, akárcsak Kubatov elvtárs az övéiről! Még szerencse, hogy most nem volt gyújtogatás az NVI-ban.
Ezeknek a sorkatonai szolgálatra áhítozó fiataloknak meg miért nem teszik lehetővé, hogy katonásdit játszanak, védhetnék a határainkat Szíriában, a páter pedig mehetne velük lelki támasznak.
Volt már ilyen, Horthy a Donnál védette a határainkat, bár nem olvastam egy tábori lapon sem, hogy a felmenőim annyira menni szerettek volna oda, meghalni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Ez a "a Jobbik hivatali alkalmazottja szabadidős programja" igazán lenyűgöző, már vetekszik a szép-emlékű írói-munkássággal! =))
eugen4402
"Nincs költségvetési támogatása" - mondta ez a jóember. Valahonnan ismerem ezt az elhárító technikát: nem kap pénzt, fingunk sincs, kicsodák ezek..!
Ja, tudom már, Habony sincs a Miniszterelnökségi Group fizetési listáján, de azért még LÉTEZIK. Talán a Farkasok is magán-vállalkozók...
papa.49
Milyen hazug álságos duma, hát persze ,,pubi ti semmiről nem tudtok,, ebben már elértétek a fütyisz szintjét, hazudni már legalább annyira tudtok...
justhpeter
Vissza fogjuk hívni a munkásőrséget meglátjátok !
nezelodo
@justhpeter: 10:58. Miért a vezetőinknek, és főleg a felmenőiknek nem lehet nosztalgiájuk, ahogy akkoriban mondták, a "szép vérzivataros" időket illetően? Még gyakorlott "szakemberek" is vannak az első vonal (ban) körül!
justhpeter
@nezelodo: Pontosan erről van szó, de problémásnak érzik a névazonosulást a régivel, ezért mindenképpen új nevet kell adni a réginek, azonban ha egy kicsit műveltebbek lennének a szélsőséges politikai mozgalmak történetében nem választanák a farkasokat. A magyar politika szereplői körében azonban nem jellemző az olvasottság és a műveltség. (Példaként gondolhatunk Kósa Lalára vagy Rezsiszilárdra).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.