Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 48-as magyarság "az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának", mert tudta, hogy a "szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház".

A kormányfő hétfőn, a "magyar szabadság születésének napja" alkalmából honfitársainak címzett levelében írt erről.

Orbán Viktor kiemelte: 1848. március 15-én egy nemzet született újjá, amely "ütőképes hadsereg, megfelelő ipari háttér és szövetséges nagyhatalmak nélkül, kívül-belül körülkerítve fogott hozzá, hogy fordítson egyet sorsának kerekén".

Hangsúlyozta továbbá, hogy a 48-as magyarság határozottan és bátran állt ki a nemzet követelései mellett: császári önkény helyett felelős minisztériumot és törvény előtti egyenlőséget, a pénzügyi függés helyett nemzeti bankot, az elnyomás helyett szabadságot kívánt.

"Az azóta eltelt 168 év csak elmélyítette bennünk ezt a gondolatot" – húzta alá, majd megjegyezte, "törvényeinket, mindennapi életünket ma is ahhoz akarjuk igazítani, amit számunka jelent a szabadság itt, ebben a Kárpátok által koszorúzott medencében".

A miniszterelnök szerint "ma is megragadunk minden lehetőséget, hogy elérjük: senki se vitathassa nemzeti szimbólumainkat, senki se kérdőjelezhesse meg alkotmányos jogainkat, senki se vehesse el tőlünk iskoláinkat, és senki se sorozhassa be és küldhesse idegen háborúba fiainkat".

"Úgy akarjuk szolgálni a magyar szabadság és megmaradás ügyét, ahogy a márciusi ifjaktól tanultuk: egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal" – fogalmazott Orbán Viktor, aki levelét "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" felkiáltással zárta.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@nyanya001: Szerintem nem volt megrendezve.
Borsodi
@nyanya001: Nekem is nagyon úgy tűnt mint egy kabaré,Ennek mennyit fizettek ezért az alakításért.Vagy így akar bekerülni a fideszbe.?
human
@bakegya: Orbán nem engedheti meg magának, hogy ünnepen valódi miniszterelnöki beszédet mondjon. Tiborcz, Mészáros, Habony, Vajna túl sok milliárdot vesztenének. Minden alkalmat meg akarnak ragadni, hogy ellenségképet mutassanak, elvegyék az ellenzéki hangok élét.
human
@Borsodi: Elvakultak minden oldalon előfordulnak. Itt most éppen fideszeseket láthattunk. Orbánnak azért rohadt nagy szerencséje van, hogy ilyen jámbor ellenzéke van.
bakegya
JÓL VAN VICCTOR,HABRONGYOS-MÉSZÁROSMANGALICA,VAJNAPAPI...RÜHELLKE TIBORCFÉNYETETŐ de mégAZ ANIKÓKÁID IS AZÉRTBADZSÁNIG IS ELMENTEK STB...BRÜSSZEL HÜLYE-PUTYIN OKOS...alja munkából már sok belügyesen mindenképpen,kül ügyetlenül majd,hogy nem,mert TOLARENCIA -ÉS FÜGGÉS MÉG VAN,DE MEDDIG???-levadászott ez a maffia már mindenkit,és szélsőséges módon a jobbik kottájából játszik A HÜLYE IS LÁTJA-egészen addig fogja ezt a libikókázást csinálni amíg a keresztény-demokrata néppártból a Merkel ki nem baxa a hordájával együtt-ezt név szerint meg tette volna,akkor kutya bajunk nem lenne(a hazaáruda tetteseit jobb helyeken ,még időben akasztani szokták,vagy a kezét vágják le...a lefejezéseken szörnyülködünk???...hát ebből a magyarok maradéka még mindíg semmi következtetést nem vont le-NÉPSZAVAZGATUNK INDULATBÓL A HÓHÉRAINKRA,AKIK EGYENESEN JÓZSEF NÁDORRAL AZONOSÍTOTTÁK BE MAGUKAT,DE MÉG A KUTYÁIKAT IS...szarakodunk,pedig már a szemünket is kilopta ez a maffia,a gyerekeinket pedig folyamatosan üldözi el a jobb élet reményében.Zsidókat csinálni az arabokból -a cigányokat pedig arra biztatja,vigyétek amig láttok valamit is a szomszédotokban-idepakolni a lengyeleket békét tüntetni-mekkora skizod valóságot telepít még a magyarok nyakába?A FELZÁRKÓZÁSI PÉNZEINKET MAGÁRA A CSALÁDJÁRA ÉS A HATÁRAINKON TÚL A ROMÁN-SZERB,SZLOVÁK,HORVÁT,DE MÁRA MÁR A SZLOVÉN VEGYESHÁZASSÁGBAN ÉLŐ STRÓMANJAIRA KÖLTI A REFORMÁTUSEGYHÁZI KÖNTÖS LEPLE ALATT BEETETVE AZ ERRE ÁHITATOSOKAT-AKIK AZTÁN VÍGAN SZIVÁROGNAK ÁT A MI MEGROGGYANTOTT NYUGDÍJKASSZÁNK EÜ-OKTATÁSI TARTALÉKAINK LEHÚZÁSÁRA?-KELL EZ NAGYON NEKÜNK ,CSAKKK ÚGY MINT A PUTYINI HAVERSÁG IS-TIPIKUSSS FELCSUTKAI TEMPÓ!!!)
Igazán jól sikerül eltékozolni minden maradék irgalmát még a MAGYAROK ISTENÉNEK!
evacica
Ez a kormány olyan messze van a márciusi fiataloktól mint Makó Jeruzsálemtől, először is azok a fiatalok tisztességesek voltak!Továbbá a népnek akartak jót és nem maguknak! Nagy különbség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.