Parázs vitát generált a Népszabadság és az Országos Mentőszolgálat között az a cikk, melyben a lap arról számol be, hogy egy beteget addig hurcoltak kórházról kórházra, míg az elhunyt. 

A NOL.hu-n megjelent írással szemben a mentőszolgálat azt állítja, hogy „a beteget a mentők a szükséges helyszíni ellátás után egyenesen az őt felvevő gyógyintézetbe szállították.

A segélyhívás 14:32-kor érkezett, a beteg a helyszíni beavatkozások után 15.30-kor megérkezett az átvevő kórházba.
...
Sajnálatos, hogy az újságíró annak ellenére írta meg valótlan tartalmú cikkét, hogy a fenti tényeket írásos válaszunkból megismerhette.

A Népszabadság cikke szerint azonban tételesen bizonyítható, hogy a beteg nem érkezett meg időben a kórházba.

A Szent Imre Kórház lapunknak küldött írásos válasza szerint a Szent Margit Kórház ügyeletvezetője 16 órakor hívta a Szent Imre ügyeletes orvosát azzal, hogy a beteg ellátásához nincs neurológushátterük, ezért kéri a beteg átvételét.

16.09: a Szent Imre ügyeletese válaszol a Szent Margitnak: amennyiben úgy látja, hogy a beteg náluk nem látható el, akkor átveszik. A doktornő erre azt mondta: a beteg állapota romlott, már nincs szállítható állapotban. Valószínűleg szabad hasi folyadékja van, rövid keringésmegállása is volt. Kivizsgálását a Szent Margit megkezdi.

16.45-kor a mentőegység vezetője jelzi az irányításnak, hogy a beteget még mindig nem vették át tőlük, tovább akarják küldeni egy másik intézménybe CT-re. Ekkor a beteg keringése megint leáll, 40 percig élesztik újra a mentők hordágyán.

16.52: A Szent Imre Kórház orvosa ismét érdeklődik a Szent Margitban, de azt a választ kapja, hogy a beteget nem küldik sehová, valószínűleg hasi műtétre lesz szükség.

18.05-kor a mentők jelzik, hogy a sikeres újraélesztés után a beteget átvette tőlük a Szent Margit Kórház. Ezt lapunknak Badacsonyi Szabolcs főigazgató is megerősítette.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem tudom ti hogyan vagytok vele de ÉN A NÉPSZABINAK HISZEK a SZÓFOSÓ MÁR RÉGEN LEJÁRATTA MAGÁT NÁLAM, HAZUDOZIK , MINTHA KÖNYVBŐL OLVASNÁ!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vikarlevi
@Kristóf Péter: A beteg 15.30-kor megérkezett az átvevő kórházba. Ezt a cikk nem cáfolta. Az átvevő kórház 16 órakor hívta... Tehát biztos, hogy akkor már ott volt. Az is biztos, hogy akkor már meg is vizsgálták. Tehát a fél órás idő intervallum nem elképzelhetetlen. Hogyan jött neked ebből ki, hogy hazugság? A NOL cikk címe valótlan. A mentők nem hurcolták sehova. A kórház nem vette át a beteget, de folyamatos ellenőrzés alatt tartották. Azért nem vették át, mert a beteg állapotának legjobb ellátást akarták neki biztosítani. Inkább köszönettel tartozunk az egészségügyi dolgozóknak, hogy órákon át küzdöttek a betegért. KÖSZÖNJÜK AZ ÁLDOZATOS MUNKÁTOKAT AMIVEL ÉLETEKET MENTETTEK!
vikarlevi
@Mirabilis: Ebből látszik, hogy még életedben nem láttál ellátást. A hívás után útra kelnek a mentősök. Oda érkeznek. Vizsgálnak. Szállításra alkalmas állapotba hozzák a beteget, hogy életben érje el a kórházat. Majd elindulnak és mennek a beteggel a kórházba. Megsúgom neked, hogy ez az esetek többségében több mint egy órát vesz igénybe.
vikarlevi
@Dr. Felipe: A beteg nem azért halt meg, mert a mentő 15.30-tól, 18.00-ig hurcolta a városban körbe-körbe, ahogy a cikk címe sugallja. Ennyi a gond.
Desischado
győrffynek nem hiszek, régen lejáratta már magát. A Népszabadságnak hiszek, mert a magyar egészségügyben nem ez az első eset, hogy hurcolják a beteget össze vissza, mert nem tudják sehol sem ellátni! Szégyen!
Tádé
vikarlevi!
Nekem azt tanították, hogy
olvassak,
értelmezzek,
gondolkodnak,
majd higgadtan mondjam el a tények alapján személyesen vállalt véleményemet.
Szerintem ez járható.
Tekla
@Mirabilis: 18,05 kor vették át a mentőktől a beteget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.