A Kórházi Koszt Facebook oldalon egy újabb gyöngyszem érzékelteti a magyar egészségügy helyzetét. A budapesti Szent László kórházban a vacsora kissé szegényesre sikerült: egy szelet parizer egy darab mackósajttal.

A posztoló azt írta, hogy "zsemle nuku" mert

"amit reggelire kapunk 3 darab zsemlét abból kellet volna állítólag egyet eltenni hogy a vacsit megegyük! Nesze neked stadion építés!"

Kórházi vacsora: egy szelet parizer mackósajttal. Zsemle nincs

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Bölcs Vezérünk útmutatása alapján:
Elvtársak, gyógyulunk, nem zabálunk.
Tégy a kóros elhízás ellen.
Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk (ennyit), hogy nekem még néhány stadionnal több legyen.
Ezek az öreg kórházi ágyak nem bírnak nagyobb terhelést, ne zabálj annyit.
Stb...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Le a párizsival is a tányérról! Elvégre böjt van...:))
christike
@teuton: valóban , éltünk és dolgoztunk németországban. Ott úgy müködik ,hogy konkrétak legyünk : vásárolsz egy "csomagot" a biztosítódtől xEU-ért / hó ,ha kóházba került ,a kórház a számlát neki /biztositó / küldi ki , melyből az önrész levonása után a többit átutalja a te kezelési költségedre . Ennyi ! Amíg itthon nem így müködik ,addig nem igazán etikus igy összehasonlítani ! Eddig is reggel kapták a zsemlét, kenyeret etc. nemértem mi ebben a szenzáció. Ez van ! Joléti országot egy ilyen kis országgal összehasonlítani eleve nem illdomos. / nem mintha a fenekem verném örömömben , de mi itt élünk és itt gyógyítunk . / a kaja meg annyi,amennyi a keret.
kukac50
A reformok működnek, Magyarország jobban teljesít plakátok árából rendes élelmet biztosítsanak a kórházakban iskolákban óvodákban.
Clavigo
A zsírfejű Orbánnak kellene ezt feltálalni...Csak nézne,,mint egy bögöly,vagy mint egy pisáló disznó.
teuton
@christike: Nem ertem a megjegyzesed, föleg a hangosan kitrombitalt allitolagos magyar sikerek tükreben! Miszerint ugyanis MO jobban teljesit, a Nyugat pedig döglödik... Amit egyebkent irsz, az nem teljesen igaz, ha NO-ban dolgozol, nem vasarolsz semmifele betegbiztositasi csomagot, hanem valasztasz egyet a kb 300 betegbiztosito közül amelyik neked jobban tetszik vagy olcsobb. Hidd el, otthon vagyok a temaban, 34. eve elek itt es abbol 20 evet vallakozokent dolgoztam több tucatnyi alkalmazottal. A jarulek felet te fizeted, a masik felet a munkaado. Vagyis gyakorlatilag automatikusan a munkaado fizet 100%-ot es levonja a te reszed a bruttoberedböl. Ugyanigy törtenik a többi jarulekkel es adoval, kiiveve a jövedelemadot. (Ami termeszetesen minimalberre nincs, es amugy is többsavos, tehat aki kevesebbet keres, az kevesebbet is fizet, mert ez igy igazsagos. Kiveve MO-on...) Egyebkent pedig miert ne lehetne 2 EUs orszag szolgaltatasait összehasonlitani? Nem a jövedelmekröl van szo, hanem hogy mint kapsz a penzedert! De az utolso mondatodban van a kutya elasva: "keret"... Tehat a keret annyi, amennyit a kormany ad! A nemet keret pedig annyi, amennyit a biztosito ad! Tehat jol lathato, hogy a központi kezi iranyitas nem müködik, annak semmi helye nincs az üzleti alapu oiacon! Pontosan ezert alakult ki a halapenz intezmenye a keleti orszagokban, mert a gyogyitas/betegellatas papiron bar ingyenes volt, de az azt ellato szemelyzet nem volt megfizetve erte. A piac törvenye oedig rendet vag nyugaton, termeszetesen a jogi kereteken belül, de az allam nem avatkozik bele, csak a törvenyalkotassal. Vagyis elöir kötelezö ervenyü dolgokat, azon felül pedig barmi lehetseges. A hangsuly az "azon felül"-ön van! A betegek alapellatasa minden biztositonak azonosan kötelezö! Nem akarom a temat kiböviteni, de ugyaniyg nem mülödik az a bizonyos "keret" a nyugdijaknal, figyelembeveve a minimalnyugdijat. NOban az is megkapja a havi 850 eurora valo kiegeszitest az allamtol, aki csak 8, 15 vagy 23...
teuton
@christike: A mondandom egy resze lemaradt, valszeg tul hosszu volt, tehat folytatom... Az is kap havi minimalnyugdijat (850 euro), aki csak 6, 15 vagy 23 evet dolgozott, vagy akar 45 evet, de csak reszmunkaidöben. Tehat a neki jaro kiszamolt nyugdijat az allam kiegesziti havi 850 eurora. Mert ugye a Nyugat döglödik, es Europa a szakadek szelen al... Aztan meg 1 megjegyzes: A parom ismeri a magyar es nemet arakat a recept nelkül kaphato dolgokra a patikakban. Szerinte itt NO-ban ugyanazok a gyogyszerek (fajdalomcsillapito, megfazas elleniek, stb.) olcsobbak. Nem az atlagfizeteshez szamolva (mert akkor 8-10x olcsobb lenne!), hanem abszolut ertekben! Ugyanigy van ez sok elelmiszernel is, pl. sajtok... Na de ez mar tul messzire vezet, a lenyeg, hogy MO jobban teljesit! Legalabbis a fidesz szerint, es a birkak ezt el is hiszik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.