Vass Péter, a szigetvári polgármester egy iskolai rendezvényen mondta azt, hogy el kellene különíteni azokat a diákokat, akik nem teljesen száz százalékosak.

A polgármester az RTL Híradó kérdésére azt mondta, továbbra sem tartja szerencsétlennek a kijelentést.

Beteg malacokhoz hasonlította a hátrányos helyzetű gyerekeket a szigetvári polgármester

Ilyeneket mond:

Vicc az is alapvetően ma, hogy az egészséges gyerekeket és a hátrányos helyzetű és nem teljesen száz százalékos gyerekeket tulajdonképpen egy iskolában taníttatjuk … Ezt az állattartásban úgy csináljuk, sokkal humánusabb, hogy az egészséges malacokat értelemszerűen átvisszük az utónevelőbe. A gyengébbeket különrakjuk, minőségibb kaját adunk nekik, és megpróbáljuk fölhozni arra a szintre, hogy a jobbak közé kerülhessenek.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kar, hogy anyad nem kulonitett el teged idoben a normalis gyerekektol, kulonben nem mondhatnal ekkora szemetsegeket...
Idiota, rasszista allat!
Es ennek a veglenynek a kulturajat feltjuk a menekultektol?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@gerike87: a derítőbe? Ha a a f@sz -ra gondoltál...
gerike87
@Pálinkafőző Rézüst: F@szokra nem gondolok, mert azok menthetetlenek, De azért az elég szomorú, hogy simán pálcát törnénk gyerekek feje felett. Arról nem is beszélve, hogy az alapellátást se akarják biztosítani számukra. Nem elég, hogy meg kell küzdeni a hétköznapokkal, még bele is rúgunk.
justhpeter
Tiszteltetem a szigetvári polgároknak, amiért megtalálták a legalkalmasabb embert a polgármesteri posztra. Én azért az emberek közül választottam volna.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 16:30 El kell menni egy speciális iskolába, és megnézni, hogy ott hogyan tanítanak. Milyen a sérült gyerek? Be lehet ezt dobni egy skatulyába? Nem, dehogy!
Ezért az a megközelítés, hogy vannak a "normális" és vannak a "sérült" gyerekek, eleve rossz.
Egy speciális osztály összetételét kell megvizsgálni, ahol a gyenge értelmi képességű és a hiperaktív - esetenként magasabb IQ-val mint a normál - a részképességzavaros, de jó képességű, a nagyothalló, a szervi beteg - sajnos ilyen is van, én láttam vesebetegség miatt pelenkában ülő 10 évest - és a magatartászavar minden formája is fellelhető. Amíg az egyik a sarokban kuporog és fel se néz, a másik egy óra alatt 15x esik az asztal alá, és megint a másik hozzátapad az emberhez.
Mindezt azért írom, mert érdekes módon ide a tanító bemegy, ezt a csoportot összefogja, nekik személyre szabott anyagot visz és ad át, egy segítővel.
Kérdezem az integrációt ellenzőktől, hogy azokat, akikről egy bizottság megállapítja, hogy közösségbe beilleszthető, miért támadják ennyien? Hiszen a normál iskolában a csoport jóval homogénebb, egy "normál" csoportban 2 "sérült" gyerek megakadályozza a fejlődést? Miattuk nem tanul a többi? Nem, nem miattuk nem tanul. Ezekben a gyerekekben hihetetlen akarat van, ők egy 4 soros versikét képesek fél délután tanulni, és igen, lehet, hogy mégse megy... az pedig sűrűn előfordul, hogy az akarat és a szorgalom elfogy, de nem ők az oka. Elfogy az a normál gyerekből is, ha a követelmény nem megfelelő.
A pedagógusok pedig meg tudják oldani, csak meg kell tanulni hozzá a módszert.
El kell menni, megnézni, hogyan csinálják a spec.koll-ban, tőlük is lehet tanulni. Az pedig nem vitás, hogy a határon lévő, gyengébb képességű gyerek, hol fejlődik jobban.
Tekla
@JAJMÁR: Ne már. A pedagógus ne azzal foglalkozzon , hogy az alacsony szintű gyerekeket hozza fel közepesre és a kiválókat hanyagolja ! A magatartás problémás, neveletlen és a nevelhetetlen kölkeket el kell különíteni a normális haladásra képesektől és semmi keresni valójuk a az átlagos képeségüek között. Ez megint liberális buta maszlag.
JAJMÁR
@Tekla: 21:00 Nem olvastad el amit írtam, vagy talán problémás a szövegértésed? Sebaj, nem fogunk elkülöníteni, ne aggódj!
Van idő. Olvasd újra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.