Két, Körmendre és Szentgotthárdra tervezett sátortábor marad csak Magyarországon, az összes többi menekülttábort felszámolják.

A Körmendre és a Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszünteti a közeljövőben a kormány – írja a Magyar Nemzet.

Nemcsak a déli és a keleti határnál fekvő migrációs központokat (azaz a nagyfai, a kiskunhalasi, a békéscsabai és a nyírbátori befogadóállomásokat) szünteti meg a kormány a közeljövőben, hanem a Bicskén és Vámosszabadiban lévőket is – írja a lap.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán a parlamentben a lapnak azt mondta: két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell. Hozzátette: a déli táborokat, így például a nagyfai állomást folyamatosan ürítik ki.

A lap emlékeztet, hogy a parlament szerdai ülésén elnapolták a migrációval összefüggő előterjesztés általános vitáját, Kósa Lajos a halasztást azzal indokolta a Magyar Nemzetnek, hogy meg akarják várni a csütörtökön kezdődő uniós csúcsot, illetve azt, hogy ott sikerül-e bármilyen megállapodást tető alá hozni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
@krumpli: Na igen, talán nem véletlenül rakták oda az újdonsült táborokat. :)
nemjoezigy
Mindez nagyon kevés, mert azt is meg kellene tennie -végre őszintén-, hogy a kiinduló helyen és mindenhol külföldön közölni, hogy Magyarország, a Magyar Nép többsége milyen szegény! (a kereső népesség 2/3-a a létminimumnál kevesebbet keres, 4 millió ember nélkülöz!)
Ne jöjjön ide senki, mert itt nem kap ellátást (a saját népnek sem ad a kormány) itt rosszabb lesz a helyzete, mint odahaza volt. (legfeljebb itt nem lőnek rájuk. de az is eljöhet, ha úgy viselkednek, mint a nyugaton levők reprezentánsaik)
Persze ennek az alapja az őszinteség, ami soha sem volt jellemző az orbán kormányra és a gazdagjaikra!
cs.n.
Amíg nem volt "migránshelyzet", addig működhettek, most meg kevesebb férőhely is elég. Nem próbálom megérteni a Kósa-féle logikát. :) Azt sem igazán értem, hogy a déli/keleti határ mellől miért kell Vas megyébe vinni őket? Marha nagy logisztikai őstehetségek lehetnek a kurmányban.
krumpli
@cs.n.: Egy egy 'kimenős' napjukon simán átsétálhatnak osztrákiába. Remélem vissza se néznek.
cs.n.
@krumpli: Na igen, talán nem véletlenül rakták oda az újdonsült táborokat. :)
papa.49
@cs.n.: Ez az ,,ismerd meg hazánkat,, című program a migránsoknak, hátha fütyisz szavazók lesznek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.