Sokan akarnak segíteni Kopasz Mónikának, a hamarosan utcára kerülő rákbeteg nőnek. A szegedi önkormányzat is ajánlott neki lakhatást, ő azonban egyik lehetőséget sem fogadta el – írja a Délmagyar.

Ingyenes lakást szeretne a hajléktalanná vált rákbeteg nő

Mónika mellében novemberben ökölnyi tumort találtak, de sem a műtéti, sem a kemoterápiás kezelést nem kaphatta meg, mert nincs otthona.

Egészségi problémái miatt évek óta nem tud dolgozni, felélte tartalékait, albérletet nem tud fenntartani. Eddig egy albérletben élő barátnőjénél húzta meg magát éjszakánként, ám mivel a nő új lakásba költözik, ahol már nem tudnak neki helyet szorítani.

Mónika magánszemélyektől vár ingyenes otthont – ilyen ajánlatból is érkezett több. Volt, aki padlásszobát, más saját lakásában egy szobát ajánlott. Ketten pedig azt mondták: kifizetik az albérletét, ha kiválasztja a neki megfelelőt.

Akadnak olyanok is, akik készpénzzel akarják támogatni a nőt, Mónikának azonban nincs bankszámlája: attól tart, 300 ezer forintos Provident-tartozása miatt bármit, ami arra érkezne, egyből levonnák.

Az önkormányzat szociális lakást nem tudott biztosítani. Az Indóház téri hajléktalanszállón vagy szociális otthonban ugyan lett volna hely Mónika számára, aki viszont nem élt a felkínált lehetőségekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.