Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 5 milliárd 155 millió forintot fizetnek ki “A XXXIII. Olimpiai Játékok és a XVII. Paralimpiai Játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátása.” címszóval – olvasható az Átlátszó.hu-n.

A nyílt közbeszerzést még tavaly december 28-án írták ki, a tendert három cég vitte:

– Event Knowledge Services SA (Lausenne, Svájc)

– M-Intergrated Solution Ltd. (Egyesült Királyság)

– PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. (PwC), ami eddig már összesen 720 millió forintot kapott a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányára

Mi kerül 5 milliárd forintba?

A kiírás szerint:

“Jelen közbeszerzési eljárás célja egy olyan kompetens szakmai támogató szervezet kiválasztása, amelynek feladata lesz többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által közzétett elvárásoknak megfelelő és előkészített pályázati anyagok véglegesítése illetve elkészítése, valamint az egyéb külső tanácsadói szakértelmet igénylő feladatok ellátása.”

Bővebben: projektmenedzsment, stratégiai feladatok, nemzetközi események támogatása, technikai és kommunikációs feladatok kerülnek ennyi pénzbe.

Mivel a szerződés a KKBK üvegzsebében nem található, az Átlátszó közadatigényléssel fordul a Fürjes Balázs kormánybiztos által vezetett állami vállalathoz.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@vukkocska: Olyan lény ad tanácsot Orbánnak, aki minden lelkifurdalás nélkül embereket képes megverni az utcán. Orbán sem különb, csak ő mással végezteti a piszkos munkát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Ráhelkének nincs valami cége, ami tudná ezt vállalni? Az új fideszes törvény szerint már nem lehet összeférhetetlenség csak azért, mert apuka a miniszterelnök.
Toby
Na wazze, ezek annyira hülyék, hogy az udvari budi elhelyezéséhez is "tanácsadók" kellenek ?
Csak nem Cameron érdekeltségű a brit cég ?
human
@Toby: Orbán szokott Svájc fele járni és Angliában Habonynak és Finkelsteinnek közös cége is van. Nem biztos, de akár közük is lehet hozzá.
www.napi.hu/magyar_vallalatok/londonban_alapitott_ceget_habony_arpad.597728.html
vukkocska
@nyanya001: ez nem is fehérgalléros, hanem fehér-inges bűnöző. Mert aki ilyenbe belemegy, az csaló.
nyanya001
@vukkocska: Ezekből tevődik össze ez a hatalom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.