Az RTL Klubot és Simicska Lajost is megsorozná a Fidesz új törvénytervezete, amely megtiltaná, hogy egy médiavállalat tulajdonosa reklámfelületet értékesítő kereskedőházat, sales house-t is működtessen – értesült a Népszabadság több piaci és kormányzati forrásból.

Egyszer már megpróbálta kivéreztetni a kormány az RTL Klubot, de a reklámadóval visszavonulót kellett fújnia, most viszont elkészült a második csodafegyver, amelyet a kormányközelbe került TV2 kedvéért hamar be is vetnének – írta a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy még idén az Országgyűlés elé kerülhet az a törvénytervezet, amely alapjaiban változtathatja meg a hazai médiaviszonyokat.

Aljas törvénnyel nyírnák ki az RTL Klubot Orbánék

A testre szabott törvény a tévék, rádiók, nyomtatott lapok és portálok reklámfelületeit értékesítő kereskedőházak (azaz az itthon bevett angol nevükön sales house-ok) működését szabályozná. Megtiltaná a médiavállalatok tulajdonosainak, hogy sales house-t is működtessenek – vagyis sem közvetlenül, sem kapcsolt vállalkozásokon keresztül nem lehetne érdekelt a reklámból származó bevételeket hozó kereskedőházakban.

A tervezet a teljes médiaszektorra vonatkozna, megsorozná Simicska Lajos érdekeltségét, a Class FM rádió reklámidejét értékesítő céget, illetve az Index és 24.hu portál két kiadóját is – tette hozzá a lap.

A tervezet nyertese a Népszabadság szerint az Atmedia nevű sales house lenne, amely tavaly vette át a TV2-csoport és a közmédia reklámidejének értékesítését és formailag nem kötődik a TV2-höz, egy Hollandiában bejegyzett cég a tulajdonosa, tehát az új törvény nem érintené. Szintén megúszná a változtatást a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe került Origo, amely nem működtet önálló sales house-t.

A szövegre már rábólintott a kommunikációért is felelős miniszter, Rogán Antal, és a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád is – írta a Népszabadság. A javaslatot azért nem terjesztették még be a parlament elé, mert mérlegelik, milyen reakciót váltana ki az RTL német tulajdonosából, a Bertelsmannból, amely legutóbb a reklámadóval meghátrálásra kényszerítette a kormányt.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@nezelodo: Simicska! Mikor dontod ki mar vegre a sz@rosbilit??? Ne mondd, hogy nincs tuti aduasz a kezedben! Teritsel! Ne vard meg, hogy orban vegigjatsza Veled az osszes aljas kis trukkjet, mert ezt egyedul nem fogod birni vegigcsinalni!

Az RTL pedig megerdemli, amit most kap, mert ket vasat tartott a tuzbe, nem allt a sarkara, amikor a TV2 eladasarol volt szo. Akkor meg bekeverhetett volna, es mar kulonben is abbahagyta a harcossagat, nem leplez le semmit, beallt a sorba a tobbiek moge...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadsanca
Már ott tartok, hogy leszokom a tv nézésről, a semmitmondó műsorok és a sok reklám miatt ami a műsorok közt van. Ha lehetne, újra fizetnék a televíziós szolgáltatásért, csak ne kelljen ennyi idióta reklámot nézni. Ha megszavazzák az elképzelést akkor ott tartunk mint a szoci időkben. Igaz akkor egy tv-csatornával kezdődött és hétfőn nem volt adás.
Az meg, hogy milyen híreket adnak le, az eddig is a központi hatalomtól függött. De sebaj, mert vannak külföldi ingyenes csatornák, amiből sokat meg lehet tudni. Igaz más színben, de lehet hitelesebb mint a hazai.
Végezetül, meg lehet próbálni és majd kisül belőle valami.
Desischado
Remélem, ebbe is belebuknak, mint a reklámadóba. simicska meg nem fog teregetni, ezt már eddig is bebizonyította. Semmivel sem különb orbánnál.
papa.49
Meg nem hülye, hogy ott üljön a csutigörény mellett !!!
Pálinkás Pál
"és formailag nem kötődik a TV2-höz, egy Hollandiában bejegyzett cég a tulajdonosa, tehát az új törvény nem érintené"
És mi akadályozza simit vagy az rtl-t ebben??? megtehetik ők is!!!
magyarbakancs
Fidesznek csípi a szemét ha valaki nem hodolbe neki
tudode
Jogi ismeretek nélkül, ha
.
-- közjogilag érvénytelen un. ALAPTÖRVÉNNYEL, amelyet kizárólag PÁRTKATONÁK fogadtak el, és ennek következményeként
.
--JOGILAG ÉRVÉNYTELEN Magyarország lehet-e kormányfője, kormánya, ellenzéke
.
Mindezekre a JOG-ÁSZ huncutságokra annak ellenére, hogy a VILÁGHÁLÓN több tízezer találat az eredmény, és
.
nem cáfolta az ÉRINTETTEK közül, akkor "csak"valójában ÚJKORI KALÓZOKAT tart fenn az a TUDATLAN társadalom, amely megérdemli SORSÁT a tv-ktől az UTCASEPRŐKIG!
..
Ezzel a JOGI HELYZETTEL még nem állt szembe talán a HONFOGLALÁS óta az az ország, amelynek NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT minél átláthatatlanabb, annál jobb VALAMI MŰKÖDTETI erre, arra lökve a társadalmat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.