Az RTL Klubot és Simicska Lajost is megsorozná a Fidesz új törvénytervezete, amely megtiltaná, hogy egy médiavállalat tulajdonosa reklámfelületet értékesítő kereskedőházat, sales house-t is működtessen – értesült a Népszabadság több piaci és kormányzati forrásból.

Egyszer már megpróbálta kivéreztetni a kormány az RTL Klubot, de a reklámadóval visszavonulót kellett fújnia, most viszont elkészült a második csodafegyver, amelyet a kormányközelbe került TV2 kedvéért hamar be is vetnének – írta a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy még idén az Országgyűlés elé kerülhet az a törvénytervezet, amely alapjaiban változtathatja meg a hazai médiaviszonyokat.

Aljas törvénnyel nyírnák ki az RTL Klubot Orbánék

A testre szabott törvény a tévék, rádiók, nyomtatott lapok és portálok reklámfelületeit értékesítő kereskedőházak (azaz az itthon bevett angol nevükön sales house-ok) működését szabályozná. Megtiltaná a médiavállalatok tulajdonosainak, hogy sales house-t is működtessenek – vagyis sem közvetlenül, sem kapcsolt vállalkozásokon keresztül nem lehetne érdekelt a reklámból származó bevételeket hozó kereskedőházakban.

A tervezet a teljes médiaszektorra vonatkozna, megsorozná Simicska Lajos érdekeltségét, a Class FM rádió reklámidejét értékesítő céget, illetve az Index és 24.hu portál két kiadóját is – tette hozzá a lap.

A tervezet nyertese a Népszabadság szerint az Atmedia nevű sales house lenne, amely tavaly vette át a TV2-csoport és a közmédia reklámidejének értékesítését és formailag nem kötődik a TV2-höz, egy Hollandiában bejegyzett cég a tulajdonosa, tehát az új törvény nem érintené. Szintén megúszná a változtatást a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe került Origo, amely nem működtet önálló sales house-t.

A szövegre már rábólintott a kommunikációért is felelős miniszter, Rogán Antal, és a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád is – írta a Népszabadság. A javaslatot azért nem terjesztették még be a parlament elé, mert mérlegelik, milyen reakciót váltana ki az RTL német tulajdonosából, a Bertelsmannból, amely legutóbb a reklámadóval meghátrálásra kényszerítette a kormányt.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@nezelodo: Simicska! Mikor dontod ki mar vegre a sz@rosbilit??? Ne mondd, hogy nincs tuti aduasz a kezedben! Teritsel! Ne vard meg, hogy orban vegigjatsza Veled az osszes aljas kis trukkjet, mert ezt egyedul nem fogod birni vegigcsinalni!

Az RTL pedig megerdemli, amit most kap, mert ket vasat tartott a tuzbe, nem allt a sarkara, amikor a TV2 eladasarol volt szo. Akkor meg bekeverhetett volna, es mar kulonben is abbahagyta a harcossagat, nem leplez le semmit, beallt a sorba a tobbiek moge...:o(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nahát, mégiscsak a személyes bosszú kormányoz? Ki hitte volna arról az egykor volt lobogó forradalmár demokratáról?!
Simicska meg elmondhatja, akinek ilyen barátja van, annak aztán nincs is szüksége már ellenségre!!
leszúrt rittberger
"Egy fillér fölött sem rendelkezhet senki, csak mi". Mocskos padlássöprő banda, nemzeti ünnep lesz mind, amikor ezek megdöglenek.
karma1
@nezelodo: Simicska! Mikor dontod ki mar vegre a sz@rosbilit??? Ne mondd, hogy nincs tuti aduasz a kezedben! Teritsel! Ne vard meg, hogy orban vegigjatsza Veled az osszes aljas kis trukkjet, mert ezt egyedul nem fogod birni vegigcsinalni!

Az RTL pedig megerdemli, amit most kap, mert ket vasat tartott a tuzbe, nem allt a sarkara, amikor a TV2 eladasarol volt szo. Akkor meg bekeverhetett volna, es mar kulonben is abbahagyta a harcossagat, nem leplez le semmit, beallt a sorba a tobbiek moge...:o(((
magyarbakancs
Ezek a törvények arra szolgálnak,hogy Orbán be betonozza a hatalmát.
Ne legyen kritikája.
Olyan Tv csatornák kellenek ami napestig a géniuszt dicsérik fényezik.
Hellcat
NAGYON nem tűrik a kritikát és a lebuktatást...tehát minden hír igaz.
KERKA
Az RTL médiacég 8 csatornáját üzemelteti, óriási bevétellel, 7 milliárdos forgalommal- 608 milliárdos nyereséggel. Így több nézőt tud magának vonzani, ami kedvez a reklám hirdetőknek.
Ezzel a nézőszámmal lesöpri az Andy Vajna TV2-jét. Naná, hogy innen fúj a szél, Anduskának, és vele a királyi TV-nek nem lehet kevesebb a bevétele!!! Hoppá!
nyanya001
Mocskos aljas módszerei vannak a maffiabandának !
Persze, nem tetszik gOrbánnak az RTL híradó ahol profi módon kiteregeti
a szennyesüket, persze az sem mindegy, hogy a nemzet hörcsöge tévéjének
jóval kisebb a nézettsége így kevesebb a reklámbevétele is.
human
Amiben pénz van azt odaadják a haveroknak, akik azt szépen elviszik külföldre, hogy ne lehessen számon kérni rajtuk. A végén mindig a lakosság szívja meg, mert ezek a milliárdok nem kerül vissza a rendszerbe.
Cicamama55
Régen a pilótajátékot is büntették, most meg a Fidesz törvényesítette az új agyament ötletükhöz! Minden ez, csak nem jogállam, ahol a "védett férfiaknak" mindent szabad, a többieket meg egy sanda mosollyal lebolsizzák...
nezelodo
@Cicamama55: Azt nem mondják, mert kiröhögnék őket, hogy MANYUP-ra fizessenek be, elnevezik másnak, ezt beveszik a népek. A vége meg ugyanaz.
Sanyi2015
@KERKA: Ennek fussál neki még egyszer, ha 7 milliárd az éves bevétele, akkor abból hogyan lehet 608 milliárdos nyereséget kihozni?
Mézike
Már bevett szokás a magyari demorkáciában a törvényeket testre szabni mint az öltönyöket.
Toby
Nem kéne mostmár igaziból nekiugrani a koszos torkuknak ? Mire váriunk, míg névszerint szólítják az"elégedetteket" a fal elé ?
KERKA
@Sanyi2015: Nekifutottam. Bár nem vagyok a titkárnőd, hogy neked dolgozzam, de mivel az én hibám az elírás, ezért kötelességem azt kijavítani. De a tény ettől tény marad, !!!
" Tavaly 7 milliárdos forgalom mellett 608 milliós nyereséget ért el" Népszabadság márc 18 péntek.
Van még valami, vagy belenyugszol a tényekbe???
KERKA
@Mézike: 18.23 egyetlen kitétele a dolognak, hogy fideszes legyen az illető:))
Mézike
@KERKA: Az se baj ha jobbikos. Csak írja ki a homlokára...én már fideszes vagyok...szlogent.
Borsodi
Aki nem úgy táncol ahogy azt előre megmondják,azt ki kell csinálni. Simicska addig beszélj még tudsz,ha tudsz valamit.
kukac50
Az RTL forduljon brüsszeli bírósághoz,Orbán majd vissza táncol.
Egyforma törvény legyen minden TV csatornára érvényes! Még az M1 re is az vonatkozzon ami a többire,Büntetést meg szabjanak ki rá minden hazugságért!
vadsanca
Már ott tartok, hogy leszokom a tv nézésről, a semmitmondó műsorok és a sok reklám miatt ami a műsorok közt van. Ha lehetne, újra fizetnék a televíziós szolgáltatásért, csak ne kelljen ennyi idióta reklámot nézni. Ha megszavazzák az elképzelést akkor ott tartunk mint a szoci időkben. Igaz akkor egy tv-csatornával kezdődött és hétfőn nem volt adás.
Az meg, hogy milyen híreket adnak le, az eddig is a központi hatalomtól függött. De sebaj, mert vannak külföldi ingyenes csatornák, amiből sokat meg lehet tudni. Igaz más színben, de lehet hitelesebb mint a hazai.
Végezetül, meg lehet próbálni és majd kisül belőle valami.
Desischado
Remélem, ebbe is belebuknak, mint a reklámadóba. simicska meg nem fog teregetni, ezt már eddig is bebizonyította. Semmivel sem különb orbánnál.
papa.49
Meg nem hülye, hogy ott üljön a csutigörény mellett !!!
Pálinkás Pál
"és formailag nem kötődik a TV2-höz, egy Hollandiában bejegyzett cég a tulajdonosa, tehát az új törvény nem érintené"
És mi akadályozza simit vagy az rtl-t ebben??? megtehetik ők is!!!
magyarbakancs
Fidesznek csípi a szemét ha valaki nem hodolbe neki
tudode
Jogi ismeretek nélkül, ha
.
-- közjogilag érvénytelen un. ALAPTÖRVÉNNYEL, amelyet kizárólag PÁRTKATONÁK fogadtak el, és ennek következményeként
.
--JOGILAG ÉRVÉNYTELEN Magyarország lehet-e kormányfője, kormánya, ellenzéke
.
Mindezekre a JOG-ÁSZ huncutságokra annak ellenére, hogy a VILÁGHÁLÓN több tízezer találat az eredmény, és
.
nem cáfolta az ÉRINTETTEK közül, akkor "csak"valójában ÚJKORI KALÓZOKAT tart fenn az a TUDATLAN társadalom, amely megérdemli SORSÁT a tv-ktől az UTCASEPRŐKIG!
..
Ezzel a JOGI HELYZETTEL még nem állt szembe talán a HONFOGLALÁS óta az az ország, amelynek NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT minél átláthatatlanabb, annál jobb VALAMI MŰKÖDTETI erre, arra lökve a társadalmat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.