Megerősítette változatlan stabil kilátással a "BB plusz" szintű magyar államadós-besorolást pénteken a Standard & Poor's. Magyarország jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél a bóvli kategóriában szerepel. 

HVG szerint közgazdászok korábban azt jósolták, hogy bóvliban hagyhatja Magyarország adósminősítését a Standard & Poor’s, csak arra láttak esélyt, hogy a BB+ szintű besorolás margójára az eddigi stabil kilátást pozitívra javíthatják.

A magyar gazdaság elmúlt két évben látott gyors növekedése, az egyre alacsonyabb költségvetési hiány, valamint a csökkenő államadósság mind a felminősítés mellett szólt, de a cégek mégis vonakodnak visszaadni a befektetési ajánlást. Magyarországot így most mindhárom nagy hitelminősítő a bóvli kategóriában tartja.

A Moody's Investors Service nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását március elején, míg a Fitch Ratings május 20-án, utána november 18-án végezheti el a magyar államadós-osztályzatok értékelését.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Pedig kib@szotttt jóóól teljesítünk !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@pbalage: 23:20 Nekünk már régen van hitelminősitő intézményünk... a Századvég!
nyanya001
@eszegfu: Na ja meg a KSH és a magyar idők ...
papa.49
Nekem nem kell hitelminősítő, látom én magamtól is hogy a félkész házak 90 % úgy marad, hogy a cégek nem igen ruháznak be nagy értékű berendezésekbe, épületekbe, csak azok akik tudnak melegedni a fütyiszes tűz mellett, ez többet mond mindenféle századvéges, benézőpontos, ksh. hazugságnál!!!
eszegfu
@nyanya001: 10:33 Nem voltam elég körültekintő: ezeket kifelejtettem!:)))
kukac50
Miért ? Amikor a gazdaság jól működik! A gazdáktól a búzát átvették csak az árát felejtették el kifizetni! Kb 40 millió forintot csaltak el. Csődöt jelentettek.
A munkahelyek is jól fizetnek kereskedelmi végzettséggel és üzletvezetőivel Nettó 60 ezer forint fizetés jár!
Magyarország így teljesít!
koszpeko
Tessék mondani hova tűnt el a 3000 milliárd magánnyugdíj vagyon??
Amit állítólag az államadósság csökkentésére fordítottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.