Napjaink oktatáspolitikája mocorgóban van. A forradalomtól kicsit messze, de azért mocorog. A Fidesz a biztonság kedvéért gyurcsányozik. Nem mintha akkor minden szép lett volna. De a kormánypárt mi az ördögöt tehetne egyebet? Egy politikai gesztusra politikai gesztussal felel. Miközben egyre jobban kicsúsznak a diákok a fókuszból. Mert azt még csak lehetett talán, nagy jóindulattal állítani, hogy a februári első tüntetés legalább némileg a diákokról is szólt. A nagy jóindulatra nem a cinizmus miatt volt szükség, hanem azért, mert a tüntetés kapcsán olyan szereplők keveredtek a felszínre és a színpadra, akik nem elsősorban a politikamentességükről híresültek el. A szakszervezeti vezetők, talán a kádárista hagyományokat őrizgetve, de akár valós érdekvédőkként is, egyértelműen politikai szereplők az én olvasatomban. Azok az iskolaigazgatók, akik egyértelmű politikai támogatással lehettek csak igazgatók, szintén nem tekinthetők szerintem intaktnak. Mindettől természetesen még...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@JAJMÁR: A Pukli-mozgalommal pont az a bajom, hogy nem hiszem azt, hogy a javamra vagy a gyermekek javára történik.
GeoCravker
@Mirabilis: látom olvasni nem tudsz, szövegértésed nulla. nem baj.
Az orvosodhoz biztos nem megyek. Rajtad látva, kórboncnoknak is tehetségetelen lehet
JAJMÁR
@GeoCravker: 18:21 A közoktatás jelenlegi helyzetéről mit hiszel?
Mert sztem az uccsó pillanatban vagyunk. Ezt vagy megállítjuk, vagy az így megtanulható képességek nem lesznek kompatibilisek, nemhogy az eu -ban dolgozókéval, de még a szíriai bevándorlókéval sem.
Nem a finnyáskodás ideje van, ezen változtatni kell.
(Nem véletlenül alakult így az elmúlt években. Nem azon múlik, hogy hívják az emberminisztert, meg államtitkárt. Piszok nehéz lesz elmozdulni innen. )
Egyébként nekem tetszik a felvázolt új irány, - nem tudom miért emlegeted a Puklit - ez egy széles kerekasztal jövőképe. Ami nincs is kőbe vésve.
Egyébként sem lehet tudni, hogy valójában milyen szinten áll az oktatás. Szerintem még azon se, ami nyilvánosságra kerül, hiszen még egy országos kompetenciamérés sem a valóságot mutatja. Egy biztos, mélyponton van. Én minden jobbító szándéknak örülök.
GeoCravker
@JAJMÁR: Rendben. Akkor miért nem egy olyan programmal áltak elő a CKP és társai, ami változtat bármin is? Ja, hogy semmilyen programmal nem álltak elő? Csak a 12 ponttal?

"Egyébként sem lehet tudni, hogy valójában milyen szinten áll az oktatás. "
Fenntebb írtam:
Ha az oktatással akkora baj van (nagyobb baj van, mint látszik), akkor mi gátolta meg a tanár-szervezeteket, hogy szakmai előkészítő szervezetként a CKP-t ne évekkel korábban alakítsák meg? Mi gátolta meg a tanárokat, hogy ennek nyomán egy pozitív programüzenettel kezdjenek tényleg szakmai tüntetésbe?
Holott ez is egyik záloga lehetett volna, hogy ne opportunista karriermitugrászok trollkodják össze.

A jobbító szándéknak én is örülnék. Ha látnám.
GeoCravker
@Mirabilis: Menjél korrepetálásra a jegynembeírós tanárnőhöz.
egy bit lehetséges értéke a 0 és az 1 azaz kétállású. Mint egy villanykapcsoló. Ja bocs, az hozzáűd képest egy IQ-bajnok.. Menjél. Vedd be az anyagod, mielőtt Habony elszíjja előled
JAJMÁR
@GeoCravker: Minden feltett kérdésedre van válasz, - de ha jól emlékszem, és jól - megbeszéltük mi már ezeket, vagyis elmondtuk a magunkét róla.
(Talán akkor még a több pontot... és tudom, hogy tudod, hogy a pontok mögött mennyi munka van)
Te nem ebben az országban élsz? Komolyan kérdezem. Ha ebben az országban élsz, és követed a napi politikát is, miért teszel fel "h@lye" kérdéseket?
Az országban szerintem minden rendben amúgy? Gondolom igen, ilyen logika mentén... mert mi gátolja a média szereplőit, az újságírókat, a közmunkából és minimálbérből élőket, a rokkantakat, az összes vesztest, mondd, mi?
Ja, kellene nekik is egy Pukli, meg egy Pilz Olivér, meg Sándor Mária:)
de az ilyenek embereket nem lehet csak úgy a szögről leakasztani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.