Azt olvasom, kicsit visszatekintő üzemmódban, hogy a március 15. nem csak képletesen szedett áldozatot a diákság körében. Egy leányzó ugyanis ennek kapcsán kapott elégtelent. Erkölcstanból. Mert őszinte merészelt lenni. Egy iskolában. Tényleg nagyon elítélendő. A kérdés azonban tágabb értelmezési tartománnyal is bírhat.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Kíváncsi lennék, hogy az a pedagógus, aki elégtelent adott a kislánynak, milyen értékrend alapján adott ötöst a jól sikerült dolgozatra. Egy alsós gyereknek, a megfelelő történelmi ismeretek hiányában hogyan lehet reagálni/értékelni pl. márc. 15.-ét?
Persze ez a tanárt is minősíti, hogyan készíti fel a gyerekeket egy állami ünnepre, mi az ami ebből érzelmeket vált ki a gyerekekből. Nem lehet összehasonlítani egy Mikulás ünnepséget egy márciussal, vagy október 23.-al
GeoCravker
@KERKA: Az biztos, hogy a tanárt is minősíti.
zöldszem
Szegény kisdiák! Ha leírta volna 10x migráns, terrorista *5 kapott volna! Ha, 1x akkor 2 kapott volna!
Orbán ünnepi beszéde is ez volt!
Szókrakész
"Egy alsós gyereknek, a megfelelő történelmi ismeretek hiányában hogyan lehet reagálni/értékelni pl. márc. 15.-ét?"

Lehet, hogy a szülei megtanították, hogy márc. 15. nem volt más, mint egy szabadvakolók által lezongorázott összesküvés, felhasználva erre a magyar helyzetet, felhergelve a magyar népet.

És pont emiatt nem akart inkább semmit írni, mert ilyet elvileg nem írhat, gyerekként nem tudhat.

Sok szempont lehet.
Ahhoz a gyereket és a szülőt kellett volna kérdezni.

Nem azonnal elítélni, hanem elbeszélgetni vele, meghallgatni a valós véleményét.
Nem ezért tanár a tanár?

Mert ha csak a mindenkori rendszer szócsöveként, agymosó, dogmákat beültető, a kiadott instrukciókat csak ismétlő dolgozó, akkor az nem is tanár.

Csak egy ismétlőgép!!!
KERKA
@Szókrakész: a kislány azt írta a füzetébe, hogy "Nekem az a nap olyan, mint egy másik"

Egy idős tanárnő mesélte egy régi emlékét. Amikor még meg kellett ünnepelni a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat. Az első osztályba megérkezett a tanfelügyelő, hogy megnézze,hogyan ünnepelnek a gyerekek.
A tanító néni feltartotta Lenin fényképét és megkérdezte: Na, gyerekek, kitudja, ki ez a bácsi?
Mire az egyik gy. aki majd kiesett a padból, válaszolt: Én azt hiszem, hogy a Szent József!!!
Ennek a gy.-nek az apja kántor volt. A tanítónéni majd elsüllyedt, de a gy. büszke volt magára. Ő csak azt mondta, amiről ismerete volt. A gy.ket soha nem szabad elítélni, őket az érzelmek és a meglévő ismereteik irányítják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.