Bár szülők egy része épp az intézményben szabad szellemisége miatt íratta gyermekét a kiskunhalasi  Csipkeházi Óvodába, a katolikus egyház most átvenné az intézményt. 

A Halasinfo portál értesülései szerint a szülők közül többen felháborodtak a hír hallatán. Főleg azért, mert a Százszorszép Óvodák intézményének másik tagját korábban már átadták a katolikus egyháznak.

A város egyik leghíresebb épülete, a Csipkeház mellett működő óvodába minden évben túljelentkezés van. A szülők egy része éppen azért íratná oda a gyermekét, mert nem akarja, hogy egyházi szellemben neveljék. A szülők attól is tartanak, hogy a családi értékrenddel ellentétes dolgokat kellene tanulniuk a gyerekeknek, ha egyházi óvodába kényszerülnének. A fő vonzerőt azonban az itt dolgozók tapasztalata jelenti: legtöbbjük 28-30 éve dolgozik az intézményben. Az óvoda személyzete a szülőkkel együtt egységesen ellenzi, hogy az önkormányzattól a katolikus egyházhoz kerüljenek – olvasható a nol.hu-n.

A közalkalmazotti tanács érveit egy levélben foglalták össze. Ebben többek között az szerepel: a dolgozók nem kívánják, hogy megszűnjön a közalkalmazotti jogviszonyuk – ha egyházi fenntartásba kerülnének, a sokkal kevesebb jogot biztosító munka törvénykönyve hatálya alá kerülnének.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Az egyház maradjon már ki a politikai viharokból. Jó lenne előszór a saját házuk táján rakna rendet. A híveiket nevelgessék a templomaikban. Tartsák el a gyülekezet adományaikból magukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Az egyház maradjon már ki a politikai viharokból. Jó lenne előszór a saját házuk táján rakna rendet. A híveiket nevelgessék a templomaikban. Tartsák el a gyülekezet adományaikból magukat.
1magyar
Nehogy már túlzásba vigyék ezt a hittértítést!!! Álljon meg a fáklyás menet! A papok csak maradjanak önkéntes alapon.
Szókrakész
@vonotok: Már nem lehet tűzzel-vassal ezért a politikával teszik kötelezővé.
justhpeter
A szülők vonják kérdőre a polgármest.ert, oszt Jónapot ! Keményen és határozottan
egyvandor
Nincs annál aljasabb dolog, mint amikor az ember gyerekét a szülők felfogása ellenében nevelik.
egyvandor
Ha a vallás vissza csempészi magát a politikába ismét lesznek vallási, vagy ideológiai indíttatású háborúk Európában.
Az emberek hite nemes magány ügy és fontos része az emberi életnek .Amint elhatalmasodik felette a politikával átitatott vallás, a legveszedelmesebb állatként teszi tönkre emberek életét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.