Somogyi Zoltán, a Political Capital elemzője Facebook-oldalán tett közzé egy eszmefuttatást a Juhász Péter elleni kormányzati támadásról.

Somogyi biztos abban, hogy Habony Árpád "azt mérte, a korrupció miatt rohamosan zuhan Orbán Viktor elfogadottsága", a mutyizás miatt immáron a miniszterelnököt közvetlenül is felelősnek tartják a választók, ezért kellett változtatni a Juhász elleni stratégián.

Felkészül: Kész Zoltán és Gőgös Zoltán

Somogyi szerint bárki számíthat ezentúl támadásra, aki a korrupció tematikában mozog. A lopásgátlónak nevezett népszavazásban vállalt szerepük miatt Kész Zoltán és Gőgös Zoltán kiemelt figyelmet kaphat a kormány részéről.

A Juhász elleni támadást a KDNP-s Hollik István vezeti, ennek oka az elemző szerint, hogy "ő még sérülés nélküli, új politikus". Egyrészt, kormányzati szemmel minden sérülés nélküli kormánypárti politikus veszélyes, jó tehát, ha sérül kicsit, másrészt a "kiabáló módon" politizáló fideszes politikusok közül egyik sem alkalmas arra, hogy az ellenzéki tisztázatlan pénzmozgásokkal szemben hitelesen kampányt folytasson – írja Somogyi Zoltán.

Divat lett újra az ellenzékiség

Az elemző kitér arra is, hogy az orbáni politika mellett ma már nem olyan könnyű kiállnia a kormánypártiaknak, sőt, divat lett újra az ellenzékiség. Ma néhány jobb sorsra érdemes ellenzéki személy beszél egyedül a budapesti Olimpia mellett, és a Városliget átépítése és zölddé tétele mellett sincsen ott a kormánypárti politikai gépezet, miközben ez a csata is szintén győztesen megvívható lenne.

Emlékeztet rá, hogy a Fidesz egy éve nem nyert komoly időközi választást, sorban veszít el városokat és választókerületeket.

Egy évvel ezelőtt még harcos tigrisnek tűnt, ma viszont már sebzett vadnak, amely vad maradt ettől még, de azt hogy vérzik, látja az erdő többi állata. 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat valaki mondja meg a toketlen baloldalnak, ellenzeknek, hogy ne divatozzanak, hanem DOLGOZZANAK az emberek javaert!!!
Ez volna a dolguk...
Pestilence
Egyik sem tud sokáig "sérülés nélküli" politikus maradni, mert ahogy szinre lép, azonnal tartja a markát, aztán szépen lebukik.
Talán tisztességes embereket kellene találni, de a kormány tájékán nem sok lehet ezekből.
karma1
Hat valaki mondja meg a toketlen baloldalnak, ellenzeknek, hogy ne divatozzanak, hanem DOLGOZZANAK az emberek javaert!!!
Ez volna a dolguk...
lampa laz
Ez az ellenzék olyan gyér, mint öreganyám fogsora volt. Ahhoz is szerencsétlenek, hogy beálljanak 1 hiteles ellenzéki mögé.
karma1
@Pestilence: Nem a kormany korulrol kell osszeszedni a hiteles szakertoket, mert azok tanulatlanok, dologtalanok, karrierista megelhetesi politikusok. Persze, tisztelet a ritka kivetelnek!

Valoban SZAKERTOKET kell osszeszedni, tudosokat, tanarokat, mernokoket, orvosokat, olyan embereket, akik a szakmajukban nagy tekintelynek orvendenek, es akik csak atmenetileg, de megprobalnak ebbol a disznoolbol ujra elheto haza't csinalni.
eugen4402
A Fidesz-agyközpontnál nagyon jól tudják, hogy az ellenzéki pártok soha nem lesznek képesek a kormány-buktatásra, csak a teljes nyilvánosság alkalmas erre. Nem véletlenül titkosítanak, ködösítenek, és konkrét kérdések elől kitérő válaszokkal bújnak ki, bármilyen kérdésről, szabványosított konfekció-válasszal terelik el a figyelmet. A hebegés és az izzadó homlok, a tétován remegő kéz csak árulkodó jel, nem bűncselekmény, azért nem jár feljelentés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.