Noha a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megszűnik, továbbra is az állam tartja majd fenn az iskolákat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Rétvári Bence elmondta, hogy a kormányzat nem tér vissza a 2010 előtti, önkormányzati fenntartású rendszerhez, a döntéseknek azonban közelebb kell kerülniük az intézményekhez.

Az államtitkár kifejtette, hogy azért szüntetik meg a Kliket, mert azt érte a legtöbb kritika az elmúlt időszakban, amiért "túlságosan vízfejként, egy helyről irányította az iskolákat". A köznevelési kerekasztal ülésein ezért arra jutottak, hogy érdemes csökkenteni a központi irányítás mértékét – tette hozzá.

Rétvári Bence közölte: azt szeretnék, hogy nyárra alakuljon ki az új rendszer, hogy szeptembertől már jól tudjon működni.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormányzat nem képes további anyagi kiadásokat vállalni a közoktatásban. A pedagógusbéreket a korábbi tervek szerint emelik, ennél nagyobb mértékben azonban nem tudják – hangsúlyozta.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
aha nem szűnik meg csak átalakul!
Csak nem gondolta bárki is komolyan, hogy a sok léhűtő párt-csinovnyik közmunkás lesz! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@RonaGyuri: Vélhetően őket ez nem sokkolja, csak az "ellenzéket". De van egy érdekes fb-os bejegyzés: "...elvtársak... győztetek?...korai öröm... kishülyék", tehát néhányuk látja: semmi sem fog változni!!
RonaGyuri
@eszegfu: azt hiszem egy kicsit félreértettél, én azokra a derék párt, kISZ és szakszervezetis vezírekre gondolok, akik a gengszterváltás után le rohadt komcsiztak engem, miközben én még szakszervezeti tag sem voltam! =))
JAJMÁR
Miért akarna egy diktátor kiművelt tömegeket?
Ellenkezőleg, és ezért mindent el is követnek, most is, ezután is.
Erről van itten nagyba szó
!
Ellenőrizni kell persze, az ellenőrt is... ez pedig sok csinovnyiknak ad munkát.
eszegfu
@RonaGyuri: Igazad van, félreértettelek! Sajnos ez velem többször előfordul... nem vagyok képes a gondolatok mögé nézni. Ha védekezhetek... ez talán szakmai ártalom... ha valamit kimondanak, vagy esetleg "alátámasztanak" iratokkal, akkor azt "készpénznek" veszem...a többit nem vagyok képes csak a saját észjárásomnak megfelelően értelmezni. Ez van...sajnos...
justhpeter
"Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormányzat nem képes további anyagi kiadásokat vállalni a közoktatásban."

Ime, itt nem lesz semmi változás. Mire várnak a szakszervezetek és a civilek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.