Sorban mondanak fel a Juhász Péter elleni lejáratókampányt folytató TV2-nél. Kedden a Tények egyik alapembere, Kőrösi Gábor szerkesztő-műsorvezető jelentette be távozását.

Mint ismert: erőteljes lejáratókampányba kezdett a Vajna András filmügyi kormánybiztos privát játszóterévé alakult TV2. A csatorna Juhász Pétert, az Együtt alelnökét igyekezett kikezdeni. Az ellene folytatott lejáratókampány múlt csütörtökön kezdődött, amikor a kormánypárti hátszéllel alapított Magyar Időktől érkezett Kunfalvi Nóra a szakmai etikát sutba vágva az általa is készített műsor nevével ellentétben nem tények alapján létrehozott anyagot, hanem nettó kormánypropagandát próbált gyártani, ám ez nem sikerült. Juhászt nem olyan könnyű kihozni a sodrából, de Kunfalvinak még ez is sikerült.

A személyeskedő riport után az Együtt alelnöke följelentette az orgánumot, a TV2 viszont Juhászt vádolta meg a riporterükkel szembeni személyeskedéssel.

Vasárnap jött az újabb menet: Hollik István kereszténydemokrata képviselő sajtótájékoztatót hívott össze, és próbálta meg kikezdeni az ellenzéki politikust, ehelyett azonban magát égette le, amikor a jelenlevő Juhász válaszolni akart a kérdéseire, mire ő inkább kimenekült a Fidesz sajtóterméből.

A Tények hetekkel ezelőtt kinevezett új hírigazgatójának, korábban a Századvégnek dolgozó szerkesztőnek, Szalai Viviennek az érkezése előtt Debreczeni Csilla segédszerkesztő már jelezte: távozik pozíciójából, két héttel ezelőtt pedig Bihari Ádám riporter mondott föl. Néhány napja az elsősorban egészségügyi témákat vivő Kovács Nikolett jelentette be, hogy elhagyja a csatornát.

Hétfőn a szintén Juhászra uszított Szabó Tibor jelezte távozását, sajtóértesülések szerint azért, mert nem akart az Együtt alelnökének karaktergyilkosságában részt venni, kedden pedig a Tények egyik alapembere, Kőrösi Gábor is fölállt – értesült a Hvg.hu.

A műsorvezetők között is vannak távozók: a Juhászt lejárató, erősen megvágott, hírnek távolról sem nevezhető, a tényeket hamis színben föltüntető anyagot fölolvasó Várkonyi Andrea nem a híradóban folytatja, de Azurák Csaba sem dolgozik többet a Tényekben.

(Budapest Beacon)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ugyan már trógerekből mindig lesz elég! =((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@human: nagyon szomorú, de lehúzzák a "narncssárga színig" a Corvinus szinvonalát, mert ahova eddig betették a lábukat ott mindent szétvertek. Ebből is csinálnak 1 nagy nemzeti valamit, vagy becsatolják a jelenlegi nemzeti közszolgálati Patyi által vezetett alá. Aztán csak emlék és történelem marad az ország legjobb egyeteméből. Felháborító.
justhpeter
Összeomlik, hát összeomlik. Eddig se néztem, ezután sem tervezem.
nezelodo
@KERKA: Ennél a Kunfalvinál a gyakorlatban is látjuk, milyen az újságírói etika a fidesz-keresztényeknél, és ez a módszer akarva akaratlan átitatja a teljes szakmát. A hírek közvetítése, még egykor az erősen Orbán-párti Hír tv-ből tudjuk, átalakult hírgyártássá, amit aztán megtörtént eseményként tálalnak a hívek elé. Azok meg igazolva látják magukat és boldogan szavaznak a hazugsággyár irányítójára.
mariaberta
Na de éppen most erősödik, hiszen kaptak egy segítséget, Gönczi Gábort, mindjárt megugrik a nézettség! Csak ki kell várni, van rá mintegy 10-15 éve. /ha addig még lesz TV2/
karma1
Ha maradt meg Simicskanak mediafelulete, TV- csatornaja, radioja, ezeket az embereket AZONNAL at kellene vennie, es kiemelkedo gazsiert alkalmaznia: maris meglenne a hiteles ellenfele az orban medianak...
Ha kiszoritottak a Magyar Nemzetbol (ill. az mno-t a mediak kozul), akkor nincs mas lehetosege az ujraeledesre, csak az, ha kivalo profikat alkalmaz Simicska. Itt az adando alkalom!
Szókrakész
Majd kórház mintára itt is a takarítónő lesz a műsorszerkesztő, a portás a...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.