Orbán Viktor elmondta, hogy a Belügyminisztériumban tartott megbeszélésen a keddi, brüsszeli robbantások miatt áttekintették a biztonsági helyzetet és meghozták a szükségesnek ítélt intézkedéseket.

Fenntartják a kettes terrorfokozatot és a TEK teljes riadóját, fokozott rendőri készültséget rendeltek el Magyarország egész területére, valamint továbbra is érvényben tartják a migrációs válsághelyzetet – ismertette a kormányfő, aki utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan, a terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban politikai viták miatt megrekedt; ilyen például az alkotmánymódosítás.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania, fel kell zárkóznia azokhoz az országokhoz, amelyek a legjobb technikai felkészültségű titkosszolgálattal rendelkeznek. "Technológiákat fogunk vásárolni, képzéseket, oktatásokat fogunk tartani" – mondta.

Hozzátette: a lakosság mindebből azt tapasztalja majd, hogy sok rendőrt fog látni, valamint bizonyos helyeken – különösen a repülőtéren – páncélozott eszközöket is. Az utcákon járőröző katonai rendészekkel lehet majd találkozni, és a hatóságok figyelik "az információ továbbítására használatos eszközöket". A miniszterelnök azt kérte, hogy a lakosság fogadja türelemmel az intézkedéseket, és működjön együtt a hatóságokkal.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a keddi robbantások célpontja nem Belgium volt, hanem Európa, ezért úgy kell tekinteni, hogy a támadás Magyarország ellen is irányult, de szerencsére nem Magyarország területén történt. Mivel azonban Magyarország is az Európai Unióhoz tartozik, fel kell készülni a veszélyre, és itt is minden szükséges intézkedést meg kell hozni – mondta.

Az operatív törzs ülésén részt vett Hajdu János, a TEK főigazgatója, valamint Papp Károly országos rendőrfőkapitány is.

Kedd reggel terrortámadások történtek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban. Az eddigi összesítés szerint a robbantássorozatnak legalább harmincnégy halottja és 230 sebesültje van.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Rettegésben kell tartani a népet még ha a esély sincs arra, hogy bárki itt robbantana.
justhpeter
Orbán fog megvédeni bennünket (meg Vakondi Pinocsettel karöltve) akkor is, ha nem kérünk belőle.
Jozefina
Végre teljesült orbán vágya!!! Most már akár élesben is játszhatja háborús kisded játékait. Ugyanazt teszi mint hasonmása a távol keleti kis.vezér. Nagy dagadt fejével, pálinkával a kezében, kezével a rakéta indító gomb felett kéjesen röhög. Mégiscsak én vagyok az úr és a ti védelmezőtök. Az nem számít, hogy senki nem akar bántani titeket, de én pont ez ellen védelek benneteket. Elmeháborodott pszihikai eset!!!?? Ki fogja végre megállítani ezt az őrült ámokfutást!!!??? Istenem, csak orbán védő szárnyaitól ments meg engem!! Nem kérek belőle!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.