Nem szórakozott sokat a parlament költségvetési bizottsága: húsz percnyi vitatkozgatást követően át is engedték változatlan formában Lázár János elképesztő ötletét, aminek értelmében Orbán Viktor mostantól bármilyen költésről rendelkezhet saját hatáskörben: meg sem kell szavaztatnia a parlamenttel a kiadásokat, elég egy rendeletet meghozni, a költségvetésbe meg majd utólag megteremtik rá a forrásokat. Magyarul bevezetik a rendeleti költségvetést, amivel egy pillanat alatt a rendszerváltás előtti időkbe kerülünk vissza. Kikerülik tehát a parlamentet és a – már csak névleg létező – költségvetési tanácsot is. Legfeljebb a Magyar Közlönyből fogunk értesülni a kormány költéseiről, de stratégiai fontosságú ügyekben (=ennél a kormánynál bármi) talán még ott sem. A húszperces ülésen két ellenzéki módosítóról is szavaztak, mindkettőt 10:3 arányban leszavazta a fideszes többség, és hasonló arányban tovább engedték a javaslatot. Hamarosan a plenáris ülés elé kerülhet a javaslat,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@eszegfu: Össze-vissza fognak kapkodni. A kiszámíthatatlan gazdaság pedig távol tartja a befektetőket és maradunk bóvli kategóriában évekig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Szép kis jövő!! O.V. saját hatáskörben rendelkezhet a költésről és a költségvetés majd utólag megteremti ehhez a forrást! Ez azt jelenti, hogy vagy emelik az adókat, vagy ujakat találnak ki, de az sem kizárt, hogy az egyes területek pénzeit "kurtitják" meg. Nem arról van szó, hogy mondjuk kap egy keretet, hanem gyakorlatilag annyit költ amennyit akar?! Mit szól mindezekhez Varga Mihály?!
human
@papa.49: A végtelenségig nem lehet shortolni. Egyszer megfordul a trend és az már anyagi kárként fog jelentkezni az MNB-ben.
human
@eszegfu: Össze-vissza fognak kapkodni. A kiszámíthatatlan gazdaság pedig távol tartja a befektetőket és maradunk bóvli kategóriában évekig.
eszegfu
@human: Most is csak a saját dolgaikért tudnak "nyilegyenesen" haladni! Gyakorlatilag ez a kapkodás már látható a különböző törvény "tákolásokban" is, hiszen 24 óra alatt nem is tudom lehet-e felelősen dönteni bármiről is. A rendeleti költségvetés megszavazását bizonyára hasonló gyorsasággal megszavazzák, aminek az összegét nem lehet még megsaccolni sem! Eközben figyelmen kivül hagyják, hogy a lehivható EU-s pénzek 10 %-át, azaz 775 milliárdot visszatartottak, a költségvetés már felvett 560 milliárd hitelt, de még több, mint 200 milliárdnak nincs forrása, ez is hiányzik (hiszen a kormány már kifizette vélhetően más pénzek rovására és most azt a lukat kellene betömni). És ez csak 1 dolog, ami hirtelen az eszembe jutott! Lehet nagy ivben "tenni" a hitelminősitőkre, de az biztos, hogy M.o-t ez a kategória nem teszi vonzóvá egyetlen befektetőnek sem, pedig nélkülük csak toporogni fogunk...
papa.49
@human: Már nagyon várom azt a pillanatot, mikor előáll a totális csőd, nem azért mert mazoista vagyok, mert valószínűleg én se fogok nyugdíjat kapni, de legalább ennek a csökött, bunkó, bombunyák bandának véget ér a léte, mert kitekerjük mindnek a nyakát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.