Az MSZP értékelése szerint Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs szerdai ülése után elismerte, hogy kormánya ma nincs felkészülve egy magyarországi terrortámadásra, de ebből nem következhet az, hogy ismét megpróbálja "átnyomni" a parlamenten az egyszer már megbukott, a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítást.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Harangozó Tamás, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke ezt szerdán arra reagálva közölte, hogy Orbán Viktor az operatív törzs ülése után azt mondta, fenntartják a kettes terrorfokozatot, illetve szólt arról, Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania.

A kormányfő elmondta: utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan, a terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban politikai viták miatt megrekedt; ilyen például az alkotmánymódosítás.

A két szocialista politikus az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP a miniszterelnök által bejelentett vagy elrendelt intézkedések mindegyikére már két hónappal ezelőtt javaslatot tett, de azokat a Fidesz lesöpörte az asztalról.

Molnár Zsolt és Harangozó Tamás szerint a kormányfő minden, a kormánya felkészületlenségéből fakadó felelősséget viselnie kell azért, hogy csupán a keddi brüsszeli események után jutott el oda, hogy elfogadja ezeket a javaslatokat.

Hozzátették: alaptörvény-módosítás nyilvánvalóan nem a magyar emberek biztonságát, csupán a Fidesz önző hatalmi érdekeit szolgálja.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Orbán blöffölne, egy frászt csak reszketve vágyik a teljhatalomra és minden lehetséges és lehetetlen alkalmat megragad ennek érdekében!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Senki nincs felkészülve a terrorizmusra. Egy részére nem is lehet, másik részére csak azért nem lehet, mert ebben az országban mindent a politika határoz meg, nem a szakemberek.
papa.49
Ha egyszer valóban célpont lesz hazánk, SOHA NE LEGYEN, ez a szédült impotens bandérium, megvédeni, a veszélyt elhárítani nem tudja, de tovább megyek NEM IS AKARJA!!!
világlátó
Ez egy ostobaság. A terrorveszély elhárításához egy ország egészséges közössége kell. Ha ez nincs, marad a megszámlálhatatlan titkosrendőr, állambiztonsági ember, titkosszolgák ezrei, megfélemlített emberek ezrei, önkéntesek tízezrei / ilyenekből akár több tízezer is akad nálunk /
akik egy emberként fognak kiszolgáltatni mindenkit, aki nem Orbán Viktor feltétlen híve.
A terroristák meg azt tesznek itt nálunk amit csak akarnak.Nem rájuk irányul a figyelem.
Desischado
@RonaGyuri: Neked van igazad. orbán csak a tejhatalmat akarja megszavaztatni, és akkor senki sem állítaná meg az ámokfutását, csak a nép! Lopni és hatalomban akar maradni mindenáron, erről szól az egész cirkusz! A terroristák fütyülnek ránk, ahhoz mi túl kis pont vagyunk!
Toby
A lázas semmittevést, egy reggeli kávézásra összerántott lázas semmittevőkről készült fotó m utatja.
Nem kell ám kapkodni, elég lesz a szokásos " megvédjük" üres duma is !
Jozefina
Tehát még többet akarnak lopni a felkészülésre hivatkozva!!??? Erre vannak a fidesz-kdnp-ek programozva. Lopni, csalni, hazudni minden áron!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.