A Fidesz választ vár Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra a kérdésre, hogy mikor egyezett meg Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnökkel migránsok befogadásáról, és "miért titkolta el" ezt a találkozót – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az EP német szociáldemokrata elnöke egy szerdai interjúban – amelyben abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormánynak a kvótareferendumról szóló kezdeményezését – arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket. Schulz szerint ilyen például Szeged, egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni".

Németh Szilárd elmondta: egyebek mellett arra kíváncsi, Martin Schulz ígért-e valamit, például brüsszeli karriert, Botka Lászlónak azért cserébe, hogy "Szeged hajlandó (...) befogadni illegális migránsokat".

Szeged melyik területén fogják felépíteni a migránstábort, és ehhez vajon mit fognak szólni a helyiek? – kérdezte a Fidesz alelnöke, aki azt is tudni akarja, hogy a polgármester egyeztetett-e az ügyben a szegediekkel.

Németh Szilárd végül azt firtatta, vajon ez az ügy áll-e a hátterében annak, hogy Botka László "nem engedte" a szegedi közgyűlés elé terjeszteni a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépésről szóló nyilatkozatot.

A kormánypárti képviselő újságírói kérdésre arról is beszélt, ideje, hogy a parlament tárgyalja azt az alkotmánymódosítási javaslatot, amely alapján a honvédség részt vehetne a magyar emberek megvédésében.

Arról is megkérdezték őt, hogy polgári engedetlenséget hirdetett a Tanítanék mozgalom március 30-ára. Németh Szilárd erre úgy reagált, nem gondolja, hogy a magyar tanárok többségének az lenne az elsődleges, hogy "Pukli Istvánnal és Pilz Olivérrel vállaljanak szolidáris közösséget". "Ezek az urak simán kiszolgálják a hazai ellenzéket" – fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt, a Fidesz politikusa azt mondta, a nok célja – hasonlóan a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) és az áfacsökkentéshez – kettős: hozzájárulás a gazdaság növekedéséhez, az építőipar beindításához, valamint fontos családpolitikai szerepe is lehet. Szerinte az otthonteremtési csomag minden eleme ki fogja állni az idő próbáját, és meghozza a remélt hasznot.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Miért baj, ha Martin Schulz Kövér és Orbán után normális emberekkel is találkozni akart ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Eriksson: Akkor miről szól a "baloldal befogadná a migránsokat " c. kondakesergő és a "titokban miről targyal S. és B".? Nem hiszem, hogy Botka értette volna félre a vonatozó közlést !
Tádé
FIDESZ!
EZ A SZÖRNYETEG CSAK ÚGY VISZI TŐLETEK A SZAVAZATOKAT.
Dr. Felipe
Hát ezt megint csak az agymosott fideSS birkák szopják be, hogy egy sima polgármester meg tud egyezni az unióval, menekültek befogadásáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.