A szekszárdi kórház orvosai szerint gennyes, tályogos sebekkel kell átvenniük a betegeket a pécsi kórházból az ott uralkodó rossz higiéniai feltételek miatt.

A Borsnak beszéltek arról, hogy

szinte minden Pécsről átvett beteget végbélkenetvétellel kell fogadniuk, mert többségüknek húsevő- vagyis MRSA-baktérium-fertőzése van.

A lapnak azt mondták, hogy a pécsi ápolószemélyzet nem tartja be az alap higiéniai szabályokat, vagyis nem mosnak kezet két beteggel való foglalkozás között, így a baktérium szabadon terjedhetnek.

Húsevő baktérium falja a betegeket a pécsi kórházban

(illusztráció)

Dr. Almási István, a szekszárdi Balassa János Kórház higiénikus főorvosa szerint január óta jelentősen megszaporodott a különböző, antibiotikumokra rezisztens gennykeltőbaktérium-fertőzések száma azoknál a betegeknél, akiket Pécsre küldtek különböző beavatkozásokra.

„Az elmúlt negyedévben úgy kétszáz beteg érkezett vissza a baranyai megyeszékhelyről, náluk szűrővizsgálatokat végeztünk, és a szokásosnál több esetben találtuk a fertőző, fokozottan antibiotikum-ellenálló baktériumok valamelyikét”

- mondta Almási.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
Semmelweis forog a sírjában! mennyire jogos volt minden téren a fertőtlenítés, kézmosási mániája! kétségbeejtő!
Desischado
Szörnyű, hogy a XXI század elején ilyesmi megtörténhet! De az egészségügy is rendben van, mi?! Hogy rohadna meg az egész tolvaj banda!
emerencia
Engem az is idegesít, ha azt látom, hogy ugyanazzal a gumikesztyűvel érnek hozzá több beteghez. Magukat védik de a betegeket nem.
papa.49
@Horizont: Kíváncsi lennék hogy így kibukott a dolog az egészségügyi állattitkár mit tesz mert ennek a kórháznak alkalmatlanság miatt fel kellene függeszteni a működését, meg az igazgatóját a földet ne érje a lábuk!!!Ha nem tesz semmit a pacák őt is felfüggeszteni, a földtől 20 centire!!!
papa.49
@Horizont: Figyelj, én évekig jártam a Sport Kórházba, targoncát javítani, mert pont a központi sterilizálóhoz tartozott a masina azzal szállították konténerben a steril eszközöket, a műtőkhöz... Nos elég sokat beszélgettem az ottani vezetővel, és elég sokat megtudtam az akkori körülményekről, nem volt már akkor se rózsás a helyzet, ott se...Gondolom azóta csak romlott minden, ott is, meg mindenütt...De erre nincs pénz, csak a csutifélkegyelmű agymenéseire!!!
kukac50
Ellopta a Fidesz a fertőtlenítőre valót! Rogánnak abból nőt a háza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.