Pozsgay Imrének vitathatatlan szerepe volt a rendszerváltásban, a kommunista és szocialista pártban betöltött jelentős szerepe ellenére mindig fontosnak tartotta az ország és a magyar emberek sorsát – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A részvétnyilvánításban azt írták:

amikor egy nemzeti ügy szólította, félre tudta tenni a pártpolitikát, másokkal együtt részt vett Magyarország alaptörvényének kidolgozásában is.

"Tisztelettel búcsúzunk Pozsgay Imrétől és őszinte részvéttel osztozunk a család bánatában" – olvasható a részvétnyilvánításban.

A KDNP szerint Pozsgay Imre

felismerte a szocialista-kommunista rezsim hibáit, és mert új utakon haladni.

A kisebbik kormánypárt pénteki közleményében azt írta, megrendüléssel fogadták a hírt és személyében tisztességes politikustól búcsúznak.

Pozsgay Imre volt államminiszter, egyetemi tanár életének nyolcvanharmadik évében pénteken hunyt el. 1976-80-ig kulturális, 1980-82-ig művelődési miniszter volt, a kormányba 1988-ban került újra államminiszterként. 1989. januárjában, a pártvezetők közül elsőként, az 1956-os forradalmat népfelkelésnek nevezte. 1989 augusztusában ott volt a soproni páneurópai pikniken, amelynek keretében több száz keletnémet jutott ki Nyugatra.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Itt sok pártnak kell méltatni őt, hiszen annyiban megfordult élete során.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
@kakaósbögre :Chilontól származtatott mondás- De mortuis nil, nisi bene - azon a jogfelfogási alapon, hogy a halott már nem védekezhet. Ha igaz lenne, a lényeg veszne el, egy életútból levonandó tanulság, mely egyben helyes vagy helytelen a minősítő, követő szempontjából. www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi89NeH7d3LAhVEEJoKHWKcAVcQFgg7MAU&url=http%3A%2F%2Fvilagmagyarsaga.hu%2Fhalottrol-igazat-vagy-semmit%2F&usg=AFQjCNF3iFyQiXUwTtgxOYROm7rUipFgsQ
Az emberek "birkásítása" már a Rómaiak előtt magas szinten zajlott.
HellBrain
Ne ítélkezz, ha nincs benned részvét!
Mangu
@HellBrain: Bocs, de ez most hogy jön ide e témához?
HellBrain
Úgy,hogy PARASZTok vagytok nagyon mélyen.
@Mangu:
Mangu
@HellBrain: Ja, józan paraszti ésszel, nyilvánítunk részvétet. Az, hogy ezt a te setét, pokoli agyad nem képes felfogni, az mán a te bajod fiacskám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.