Az, hogy a pénteken elhunyt Pozsgay Imre az MSZP alelnöke és első frakcióvezetője volt, továbbá, hogy ő lett volna az MSZP köztársaságielnök-jelöltje, nem derül ki az MTI cikkeiből – még a fizetős MTI-éből sem – hívja fel a figyelmet a Budapest Beacon.

Mint arról beszámoltunk, pénteken elhunyt Pozsgay Imre, a pártállami korszak többszörös volt minisztere, aki az utóbbi időkben a Fidesz oldalán exponálta magát.

„1989 októberében Pozsgay alapító tagja volt a Magyar Szocialista pártnak (MSZP). Az 1990-es szabad választáson Pozsgay az MSZP jelöltjeként vereséget szenvedett Sopronban, de listáról bejutott az Országgyűlésbe, ahol az MSZP frakcióvezetője lett. Még 1990-ben kilépett pártjából, valamint a frakcióból, és 1994-ig független képviselő volt” – írta a Budapest Beacon.

Ez a bekezdés azonban nem az MTI, hanem az ő szerkesztőségük műve. Az ingyenes MTI idevonatkozó két mondata ennyi: „Országgyűlési képviselő 1983-ban lett. 1950-56-ig az MDP, 1956-89 között az MSZMP, 1989 októberétől 1990 novemberéig az MSZP tagja.”

Az, hogy 1983-tól Pozsgay meddig volt országgyűlési képviselő, az ingyenes MTI híradásából nem derül ki. Az sem derül ki belőle, hogy Pozsgay alapítója és az sem, hogy az alapítástól 1990 novemberi kilépéséig elnökségi tagja volt az MSZP-nek. Az sem, hogy 1990 májusától szintén a pártból történt kilépésig pártja alelnöke volt, mint ahogy az sem, hogy – ugyancsak a pártból és a frakcióból történt 1990 novemberi távozásáig – ő volt az MSZP parlamenti frakcióvezetője.

Mindemellett az ingyenes MTI olvasója azt sem tudja meg, hogy az MSZP Pozsgayt tervezte köztársaságielnök-jelöltnek állítani a végül a négyigenes népszavazás, azaz főleg az SZDSZ és a Fidesz által megfúrt, 1990 elejére tervezett köztársaságielnök-választáson. Az MTI azt sem írja, hogy az első szabad választáson a soproni választókerületben Pozsgayt a fideszes Szájer József győzte le.

A fizetős MTI sem sokkal bővebb. Ott az eddigieken túl egy, az ingyenes MTI-n nem olvasható portré is foglalkozik az elhunyttal, azonban az eddigiekhez képest Pozsgay és az MSZP kapcsolatáról mindössze ennyi plusz áll a portréban: „Az 1990-es szabad választásokon az MSZP Bács-Kiskun megyei területi listáján jutott be a parlamentbe. 1990 novemberétől függetlenként folytatta képviselői munkáját.”

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Egy szélkakas megemlékezése a másik szélkakasról -
no persze a szervilis közszolgálat közvetítésével
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@RonaGyuri: Abban megegyezhetünk ha nem nyúlnak a hónuk alá annak idején a Pozsgaiék ma nem itt tartanának...
Cicamama55
A történelem maghamisításainak jelei kezdenek mutatkozni, csakhogy ez még frissen él az emberekben!
feleselek
Ez a szelektív emlékezet, mindig is jellemző volt az összes pártra, főként a multat, nem is olyan régmultat fikázó, fityisz, kdmp, jobbik, valamint az lmp köreiben...!
A kisbötü, nem véletlen...!
bakegya
ORBÁN OLDALKOCSIT CSINÁLT MAGÁBÓL Ő IS,AZ MÁR y-GAZ!
Pestilence
Tudathasadással csak igy lehet emlékezni.
nezelodo
Nem felejtem el szegényt, a Viktor című könyv megjelenésekor, feltúrta a Tesco könyvespolcát Veszprémben, és vihogva kérdezgette, nem láttam-e egy példányt elkeveredve e többi könyv közözött? Villámgyorsan pörgő szélkakas volt az öreg. Most már nyugodjon békében, valamennyi eszmeáramlatával együtt, amiket vallott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.