A menekültválság kifulladásával, és az oktatás megítélésében tapasztalható elégedetlenséghullám következtében a Fidesz szavazókat vesztett; és ezt a csökkenést a pártnak erre a hónapra sikerült megállítania.

A Fidesz szavazóinak csökkenése márciusra megtorpant, és a párt múlt hónapihoz hasonlóan 23 százalékon áll. Az MSZP némileg erősödni látszik, és egy százalékpontot növekedve 12 százalékon áll – áll a Publicus Intézet legfrissebb, reprezentatív kutatásában.

A többi párt megítélésében lassú változás figyelhető meg. Az LMP és a DK is egy-egy százalékpontot növekedett az elmúlt egy hónapban, és mindkét párt 4-4 százalékonáll. Márciusra az Együtt is elérte az 1 százalékot, így elmondható, hogy az egykori Összefogás pártjai (MSZP, DK, Együtt), és az LMP négy százalékpontot növekedtek az elmúlt egy hónapban. A PM, és a MLP ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot.

Izmosodott az ellenzék, stagnál a Fidesz a tanártüntetések óta

 Figyelemre méltó változás továbbá, hogy az NVI botrány, a salgótarjáni ellenzéki győzelem, illetve a tanártüntetések az ellenzék irányába mozdítottál el a szavazókat. A Jobbikon kívüli ellenzéki világ érdemben tudott építkezni ezekből az ügyekből: a 2014-es Összefogás pártjai (MSZP, DK, Együtt) összesen három, illetve az LMP plusz egy százalékpontot növekedtek. Ez a szavazatnyereség jórészt a bizonytalanok táborából érkezett a pártokhoz, ami ezzel párhuzamosan három százalékponttal 44 százalékra csökkent.

Ezzel a választások utáni trend látszik megtörni, lévén az ellenzék érdemben képes volt szavazókat felszívni a bizonytalanok körében. Azonban, hogy ez tartós tud-e lenni, majd a következő hónapokban fog kiderülni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Remélem, ez azt jelzi, hogy végre elindult a változás, főleg a fejekben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Remélem, ez azt jelzi, hogy végre elindult a változás, főleg a fejekben!
karma1
@Desischado: Jol latod: eloszor mentalisan kell eljutni arra, hogy ez nem jo, es hogy ezert tenni is kell...
Amit Nyanyank linkelt be vonarol, az az agymenes legmagasabb foka, ha ezt a hulyet kombinaljuk az erpataki idiota orosszal, akkor kijon beloluk egy uj kis Hitler...

Ez meg remalomnak is huzos...:o(((
Pestilence
Hát a jobbik nem is kaszálhat a migránsválságnál nagyot azoknál, akik emlékeznek a muszlimbarát beszólásaikra.
Desischado
@nyanya001: Szuper volt, nagyon köszönöm a linket! (beájul a nevetéstől)
Én nem értem, ezt a nyomorékot nem érdekli, mennyien gyűlölik, utálják, és nevetnek rajta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.