Negyvenmilliárd forintnyi uniós keretet blokkol egy európai bizottsági döntés, ebből mintegy 14 milliárd a „természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítását” célzó Öveges-programmal kapcsolatos – írja az Index.

A programban elköltött pénzeknek csak töredéke ment az eredeti célra, a résztvevő iskolánként százmilliós keret fele a Klikhez került. A hab a tortán, hogy a beszerzések árazásánál sem fogott vékonyan a cerka.

Az RTL-nek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta, csak néhány százmillió forintnyi támogatást nem utal majd el hazánknak az EU, de ezeket az összegeket megfizettetik az érintett iskolákkal.

Az Öveges-program 44 vidéki és 8 fővárosi iskolának jelentett plusz forrást, összesen a már említett 14 milliárd forintos értékben. Csepreghy csak annyit ismert el (a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva), hogy "a tantermek felújításának bekerülési költsége és a tényleges különbség között jelentős eltérés volt".

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
"A programban elköltött pénzeknek csak töredéke ment az eredeti célra"
Ez a kormány ügyködésének lényege!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
Meg mindig varjuk a kalandvagyo fidesznyikek takolt magyarazatat, de ahogy elnezem, ez ennel a cikknel kimarad... Bezzeg hogy eljeneztek a baroi rangra emelt es hatalmas foldbirtokokat magaeva tevo MéSzarost...
Desischado
"A programban elköltött pénzeknek csak töredéke ment az eredeti célra" Erről van szó, a többit ellopták, most meg az iskolákkal fizettetnék meg! Agyam dobom el, mi lesz még ebben a nyomorult országban?!
kukac50
Célba értek az uniós pénzek csak az a baj,hogy nem arra a célra került amire kaptuk.Ha minden pénz oda kerülne ahova az unió szánta akkor versenyképesebb lenne az ország és az egészségügy sem volna romokban, az oktatásról nem is beszélve, mert a Klik kijátszotta a pénzeket az oktatásból magán vállalkozásokba. Az állami pénzek így alakulnak át magánpénzé!
human
@kukac50: A korábbi kormányok sem voltak toppon az EU pénzek értelmes, hosszú távon is hasznos elköltésében, de Orbánék még csak meg sem próbálják. Egyből zsebre dolgoznak.
Kutyuska
@colibri: Amikor hallom a tv-ben, az jut eszembe, hol van az elemtartó ezen a fószeren, mert kivenném belőle a Duracell elemet. Levegőt is a seggén vesz, úgy nyomja a sódert egy szuszra.
Persze a legtöbb fideszes ezt csinálja, ez is egy taktika, hogy ne tudjanak közbe kérdezni a beszélgető partnerek. Már amelyik nem szalad el, ha mikrofont lát.
Kutyuska
@Mirabilis: Meg támadja a Soros is és mindenki, aki nem tapsol a rablásaikhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.