A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4,241 millió volt a tavaly december és idén február közötti időszakban, 117 ezerrel több, mint egy évvel korábban – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 A foglalkoztatottak száma a tavalyi második negyedév óta folyamatosan meghaladja a 4,2 milliót.

Az összességében 117 ezres növekedéshez az elsődleges munkaerőpiac 62 ezerrel járult hozzá, a közfoglalkoztatottak köre 45 ezerrel bővült, külföldi telephelyen pedig 10 ezerrel dolgoztak többen.

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 64,7 százalékra emelkedett, 0,2 százalékponttal javult az előző háromhavival, és 2,2 százalékponttal az egy évvel korábbival összehasonlítva. Ezen belül a férfi foglalkoztatottak száma 79 ezerrel – 3,6 százalékkal – a emelkedett és foglalkoztatási rátájuk 2,9 százalékponttal 71,2 százalékra emelkedett.

A női foglalkoztatottak létszáma 32 ezerrel – 1,7 százalékkal – emelkedett és körükben a foglalkozatási ráta 1,5 százalékponttal 58,3 százalékra javult egy év alatt.

A Európa 2020 stratégiában az Európai Unió a 20-64 éves korcsoportra tűzte ki a 75 százalékos foglalkoztatási arány elérését 2020-ra. Magyarországon jelenleg erre a korcsoportra vonatkozó foglalkoztatási ráta 2,2 százalékponttal, 69,6 százalékra nőtt, a férfiaknál 76,7, a nőknél 62,7 százalékos.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Szókrakész: . A statisztika olyan, mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Szókrakész: . A statisztika olyan, mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja.
zöldszem
Érdekes ezek a felmérések, statisztikák, mert a munkanélküliségnél beszámítják a közmunkásokat, az átlagkereset számításánál nem! Hm!
justhpeter
Most akarja csökkenteni nagy arányban a bürokráciát, de a 117 ezres növekedés nagy részét a közfoglalkoztatottak adták. Vagy az irány nem jó, vagy azám nem igaz, de a kettő együtt semmiképpen.
Desischado
Persze! Statisztikailag hasítunk, kár hogy a valóság teljesen más!
kukac50
Azt a 700 ezer embert aki külföldön dolgozik ne számolják bele a Magyarországon dolgozó emberek közé! a közmunkásokat az igen számolják bele, meg azokat akik nem kapnak se munkanélküli segélyt se közmunkát azok száma igen nagy,arról a Fidesz nem beszél.
Ticsi
"Londonban már minden tányér tiszta" ???
Szerintük minden tányért csak egyszer kell elmosni? Ott van pénz kajára, esznek is az emberek, újra mosatlan lesz! Hagyjanak már az idióta statisztikával. Papíron minden szép és jó, de kint az utcán már minden más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.