A polgári kormány hatodik éve pótolja azokat a pénzeket, amelyeket Gyurcsány Ferencék elvettek az oktatásból – így reagált a Fidesz arra, hogy Niedermüller Péter DK-alelnök szerint a kormánypárt az oktatásra szánt pénzeket is ellopja.

 A Fidesz-frakció az MTI-nek kedden küldött közleményében úgy fogalmazott: az a Gyurcsány-párt beszél az európai uniós pénzek ellopásáról, amelynek vezetője ma is több mint másfélmilliárdot keres EU-s megbízásokból, és aki "minden idők legkorruptabb kormányzását követte el".

Hozzátették, Gyurcsány Ferenc és pártja csökkentette az állami normatívakat, és elvett egy havi bért a pedagógusoktól.

Ezzel szemben a polgári kormány átvette az iskolák fenntartását, átvállalta az önkormányzatok adósságát, és elindította a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbér-emelést, amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított – hangsúlyozta a kormánypárt, jelezve, hogy a pedagógusok béremelése idén és jövő ősszel is folytatódik.

Kiemelték továbbá az ingyenes tankönyvellátás bevezetését, a kisgyermekek 90 százalékára kiterjesztett ingyenes étkeztetést és a mintegy félezer iskola fejlesztését.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Két ürge utazik a vonaton.
Egyszer csak az egyik leokádja a másikat.
- Nahát! Nem szégyelli magát?
- Én? Miért? Maga úszik nyakig a hányásban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A Fidesz most 86ezer forinttal költ kevesebbet egy általános iskolásra mint Gyurcsány idejében!
A középiskolásoknál 196 ezer egy diákra amivel kevesebbet költ Orbán!
A felsőfokú intézményekben az egy diákra költött pénz 240 ezer forinttal lett kevesebb!
Akkor a Fidesz miért hazudozik?
Ne lopjanak és adják oda az elvett pénzeket az iskoláknak l Ne hivatkozzanak 6 évi kormányzás után Gyurcsányra Bajnaira,mert azzal csak a saját butaságukat alkalmatlanságukat akarják leplezni!
magyarbakancs
Gyurcsány nem lenne ki a fenére fognák a dolgokat?
magyarbakancs
@papa.49: "Hiába csak az etnikum képes ekkorát hazudni))))))))))))"
Bazseválom a budérodat tezsvérem.
Dikházlak.
patyuka
Tiszta 22-es csapdája: a szocik nem kontrázhatnak/vághatnak konkrétan és keményen vissza a regnálóknak, mert aktuálisan sem tették, sőt akkoriban kifejezetten lapítottak - némelyikük meg szinte kollaborált az akkori ellenzékkel -, amikor azok párt- és miniszterelnökük: Gy. F. személyét rendre nemtelen és igaztalan támádásokkal igyekeztek elleheteleníteni: "amortizálni", 'lekaraktergyilkolászni' Semlyén és Naracsics - azóta már büszkén be is vallott - vezérletével...
evacica
Szomorú, hogy a fidesz az összes szemétségét és mocskát még mindig az előző kormányzásra akarja tolni! Nem akkor loptak ennyit és gazdagodtak így meg az akkori kormányzó párt és barátaik, és főleg nem a miniszterelnökeik. Tiszta röhej, hogy az ő szemétségükért Gyurcsányt okolják! Bár a mostani miniszterelnök fele olyan mód lenne tisztességes, mint Gyurcsány, akkor nem itt tartanánk! Unalmas ez a Gyurcsányozás, valami új szöveg kéne kedves fidesz! Ezt a szöveget már csak az veszi be aki elmebeteg és szintén korrupt!
nevemnick
2010-13-ig a fidess önkori felhalmozott 560 miller adósságot (ebből az előző önkori 80millert hagyott rájuk)+ egy városi, részben önkoris cégnek kezességet vállalt 400 miller értékben. A céges kezességen kívül mindent kifizetett a kormány a többi maradt, holott ez az adósság is a cég ,,nemzetivé" tétele után az önkorira hárult. 2013 végén és '14-ben a fidess önkori és a ,,bolgármester" az országos és helyi választások alkalmából kiosztott 400 millert, bízván abban, hogy ők nyerik a helyi választást, és majd visszakapják a pénzt. De aztán valahogy nem jött össze nekik... a jelenlegi önkori, mivel nem kormánypárti, alig kapott pénzt a működésre, de úgy néz ki, hogy már sikerült közel a hiány több mint a felét jó gazdálkodással leküzdeni. Fidess gazdaállatok, akkor ez is a gyurcsány hibája?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.