Érdekes részletre világít rá Péterfalvi Attila Indexhez került levele a vásárnapi boltbezárásos népszavazással kapcsolatban.

Emlékezetes, hogy Erdősi Lászlóné magánszemély pár kopasz és egy titokzatos kísérő segítségével négy másodperccel tudta megelőzni az MSZP-s Nyakó Istvánt, és most kiderült, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság váratlan és páratlan gyorsasága is segítette.

A népszavazási kezdeményezéseknél a nulladik lépcsőfok, hogy a kezdeményező az adatvédelmi hatósághoz fordul, hogy összegyűjthesse azokat az aláírásokat, amelyek a kezdeményezéshez szükségesek. A kezdeményezés csak úgy érvényes a szabályok szerint, ha megfelelő számú, egész pontosan 20 és 30 közötti támogató aláírás szerepel rajta.

Erdősinének a február 23-i leadás előtt meg kellett keresnie legalább 20 ismerősét, hogy írja alá az ívet, és mivel ez adatgyűjtésnek minősül, erről bejelentést kellett tennie NAIH-nál. Erdősiné február 21-én vasárnap kereste meg a hatóságot, és egy nappal később meg is kapta a határozatot.

Ugyanez a procedúra Nyakónál 10 napig tartott, a szintén MSZP-s Lukács Zoltánnál pedig 22 napig.

A slusszpoén, hogy a mappás kopaszok ezzel nem is törődtek, tehát nem is adhattak volna le népszavazási kezdeményezést. A megdöbbentő az ügyben, hogy az NVI és az NVB azzal érvelt az ügyben, hogy 

az NVI nem követett el jogsértést, mert ott helyben nem volt jogosítványa ellenőrizni a kopaszok szándékait. Az NVI-nek nem kellett volna mást tennie a botrány reggelén, mint lekérni az adatvédelmi hatóság nyilvános adatbázisát, és láthatták volna, hogy csak maximum hárman akarnak valójában kérdést benyújtani. Ez alapján a kopaszokat ki kellett volna küldeni az épületből.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Magyarul: Hivatalosan is csalás történt. Sőt, hatóság által támogatott csalás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Magyarul: Hivatalosan is csalás történt. Sőt, hatóság által támogatott csalás.
papa.49
Orbánisztánban ilyesmi előfordulhat, én nem is csodálkozom!!!
Slade
A terhelt kiadta a parancsot, a droidok meg teljesítették. Ez a módi. Ez teccik a zidiótáknak. Tapsoljatok fideSSbirkák, tapsoljatok!
RonaGyuri
Vagy legalábbis nem elzavarni az intézkedésre érkezett rendőröket! =))
Hellcat
Jajj te kis huncut fidesz már megint választási csaláson kaptak???
verum
Minek ez a sokféle törvény, meg szabály? Csak akadályozzák, amit a király akar.
Sutba vele, jöhet a korona és a jogar.
Kutyuska
Remélem, kormányváltás után az új kormány nem bánik a demokrácia szabályai szerint a Fidesz-KDNP-vel és udvaroncaival, hanem illiberális módon rendezi le őket. Az összes valamikori Fidesz-KDNP kormány haszonélvezőjétől el kell kobozni minden vagyonát, visszamenőleges hatállyal meg kell változtatni a választási törvényt, ezáltal kimondani, hogy nem volt legitim Orbán kormánya 2010-től kezdődően, mindegyik ellen büntetőeljárást kell kezdeni, Polt Pétert azonnal leváltani és helyére olyan főügyészt kinevezni, aki a volt hatalom tagjainak ügyeit úgy kezeli, hogy mindegyik sittre kerüljön, de még a rokonaik és ismerőseik is, akik részesültek az előnyökből. Illiberálisan kell bánni velük, mivel ők ezt értik és szeretik. Egy szavuk sem lehessen amiatt, hogy az általuk annyira gyűlölt, köpködött, gusztustalan demokratikus bánásmódban részesülnek.
verum
@Kutyuska: - én meg remélem, hogy nem lesz sutba vágva a demokrácia szabálya. Mindenki, egyforma lesz a törvény előtt.
Kutyuska
@verum: Sajnos engem a Fidesz aljassága eljuttatott addig, hogy azt mondom, nekik nem jár a demokratikus bánásmód. Majd ha az ő szemét ügyeik le lesznek rendezve, utána jöhet a demokrácia újra, ahol tényleg egyforma lesz a törvény előtt mindenki.
Egyébként annyi bűnük van, hogy demokratikus eljárással is el lesznek ítélve és le lesznek csukva.
verum
@Kutyuska: - demokratikus keretek között is lehet szigorú következménye annak, amit tettek.
Viszont ha mindenkinek csak addig kell a demokrácia, amíg ő maga előnyt élvez miatta, akkor ez az ország nem is érdemel demokratikus körülményeket egyáltalán.
Kutyuska
@verum: Teljesen igazad van és annak ellenére egyetértek, hogy a továbbra is úgy érzem, Orbán és hívei nem érdemlik meg, mert lábbal tiporják a demokráciát hosszú évek óta.
verum
@Kutyuska: - hogyan képzeled a megtorlást nem demokratikus úton?
Bírósági tárgyalás, elítélés nélkül...?
Jozefina
Pálffy Ilona már annyit hazudozott ez ügyben, hogy abszolút hitetlenné vált a posztján!!! Talán ő is elhúzhatna...!!
Kutyuska
Nem, dehogy. Az már maga nem demokratikus, hogy visszamenőlegesen törvényt módosít valaki. A Fidesz ezt többször is megtette. Erre írtam, hogy visszamenőlegesen meg kell változtatni azokat a törvényeket, amelyeket a Fidesz a hatalma megtartása érdekében személyre szabottan hozott, visszamenőlegesen meg kell változtatni a választási törvényt, amely szintén nagy részben hozzájárult a Fidesz 2014-es győzelméhez. Kimondani, hogy nem tiszta választáson nyertek, nem tekinthető legitimnek a kormány minimum 2014-től.
És innen kiindulva lehetne egyenként az ügyeiket elővenni, nyomozni, tárgyalni.
Kutyuska
@verum: Kettővel a 11,31-es kérdésedre a válasz.
jav
Xarokon minek rágódni?

Csak dinnye alá valók.

Elásva.

Amorphophallus titanum-k Vezér kinevezővel ,egyetemben.
verum
@Kutyuska: - akkor min is vitázunk? :-)
Kutyuska
@verum: Tulajdonképpen azokon a dolgokon, amikben szinte teljesen egyetértünk.
Arról mi a véleményed, hogy az új kormány visszamenőlegesen hozzon olyan törvényeket,amelyekkel illegitimmé nyilvánítható az Orbán kormány?
verum
@Kutyuska: - a visszamenőleges törvényt igaztalannak és törvénytelennek tartom, bárki hozza. Én a törvénytelenség ellen vagyok elsősorban, nem az Orbán kormány ellen. Az Orbán kormányt azért nem csípem, mert rakva vannak törvénytelenséggel és nem mert Orbán kormány.
Kormányváltást azért szeretnék, mert a törvényességet szeretném.
Toby
A gengszterhatóság megállapította, hogy a gengszterhatóság jogszerűen működött !
Ez pont olyan, mint a NAV "önvizsgálata" !
petike
@verum: Igen, érthető a törvényesség iránti igény. Csak ezzel az a baj, hogy (mostani)törvényes úton nem lehet visszaszerezni az elrabolt országvagyont, vagy felelősségre vonni bárkit, aki kiszolgálta a rablókat. Itt csak radikális módszerekkel lehet beindítani az ország működését, ahhoz meg bizony bele kell nyúlni az elmúlt évek "törvény"eibe is.
És akár betiltani a fideSSt, mint a náci pártokat, beszántani, sóval beszórni a helyét. Az összes nyaloncát pedig örökre eltiltani a közügyektől. Még az óvodai SZMK-ban sem lehet benne.
karma1
@Kutyuska: 11.01-re: Nem lehetett volna pontosabban leirni a valtas utani programot!...:o)))
karma1
@verum: 12.11-re: Ha 18-ban kormanyvaltas lesz, akkor egy jogi szakember eleg lesz, hogy 2010-tol az osszes tettet elemezze az orban-kormanynak, akkor pedig rovid uton mar elso lepesben kiderul, hogy orban NEM valtoztathatta volna meg onhatalmulag az Alkotmanyt! Es akkor ehhez nem kell semmifele visszamenoleges torvenyhozas, csak egy sima megallapitas: orban a korai kezdetek ota az orranal fogva vezetett egy egesz orszagot, es a legelejetol kezdve illegitim volt az osszes cselekedete.

A torveny NEM tudasa NEM ment fel senkit sem a torveny betartasanak kotelezettsege alol, vagyis, ha orban NEM tudta, hogy egy tollvonassal NEM torolheti az Alkotmanyt, ha utolag kiderul, hogy jogtalanul cselekedett, akkor ezert UTOLAG is felelnie kell, nincs mese.

Azt azert halkan megkerdeznem, micsoda jogasz, ugyved vagy mi o, hogyha meg ezt az egy torvenyt sem tudja???

Szerintem botcsinalta...
verum
@karma1: - most akkor mi a gond? Felmerült, hogy visszamenőleges törvényt hozzanak-e és erre azt válaszoltam, hogy nem, mert demokratikus úton, törvényesen is lehet szankcionálni.
Akkor miért is nekem írod ezt?
Kutyuska
@karma1: Tulajdonképpen sajnálom, hogy el tudták érni nálam Orbánék az aljasságukkal, hogy azt gondolom, velük szemben csak az antidemokratikus eljárás az elfogadható. Pedig világ életemben a demokrácia híve voltam.
nezelodo
Aztán hogy halálra sértődik Orbán, ha a fejére olvassák, gengszter módszerekkel kormányozza az országot.
colibri
A NVI döntéseit illetően már nem csak a lóláb, az egész ló is kilóg. Nem véletlenül van az egész kormány-oldal kussban a történtekkel kapcsolatban.
karma1
@verum: Az NEM visszamenoleges torveny lenne, hogy valaki(k) megvizsgaljak azt, hogy jogos volt-e orban alkotmany-felfuggesztese, megvaltoztatasa.
Ha nem mennek vissza eddig a pontig a jogaszok, akkor nincs mirol beszelnunk, mert annak semmi ertelme, hogy a fideszt megszuntetjuk, mondjuk 2016. majus elsejevel, es majus masodikatol a kovetkezo kormany azokkal a torvenyekkel fog operalni, amit orban - jogtalanul - alkotott.

Ha nincs visszanezes, elemzes 2010-ig, akkor nincs ertelme kormanyt valtani sem.
Ha viszont visszanezunk, akkor bizony minden egyes torvenyen keresztul jkell ragni magukat a jogaszoknak, es ha kell , visszamenolegesen megallapitani, hogy jogos volt-e vagy jogtalan az intezkedes.
Csak akkor derulhet ki , hogy orban mekkorat artott az orszagnak, amekkorat mi latunk.
Soha, egyetlen kormany sem engedett meg maganak egy ilyen lepest, az orszag Alkotmanyanak eltorleset, sajat katyvasz elfogadtatasat...
verum
@karma1: - egyetértünk, az alkotmány változtatásának törvényességét nézni kell és ha törvényeink szerint nem az volt, akkor vissza kell csinálni. Remélem, ugyanazt értjük visszamenőleges törvény alatt, mert akkor ebben nincs vita köztünk.
Viszont ha a törvények szerint jártak el, akkor le kell nyelni a békát, hiszen törvényesen választott kormány változtatott alkotmányt.
Desischado
@Kutyuska: Pedig igazad van! A programod tökéletes! Csak már elkezdhetnénk minél előbb!

Csalással jutottak hatalomra, innentől kezdve pedig minden cselekedetük TÖRVÉNYTELEN, amit teljes joggal el lehet törölni!
karma1
@verum: Igen, ugyanazt ertjuk alatta, persze...:o))))

A visszamenolegesseget arra ertettem kizarolag, hogy ha jon egy uj felallasu kormany, akkor bizony VISSZAMENOLEG 2010-tol meg kell nezni, mit csinalt a fide$$, es hogy volt-e joga eltorolni az alkotmanyt a sajat jogkoreben?
Hivhatjuk nyomozasnak, vagy eppen atvilagitasnak...

A mentelmi joggal csak olyan szinten nem vagyok kepben, hogy nem tudom, meddig jar annak aki egyszer megkapta: csak a szolgalati idejere, vagy elete vegeig, vagy hogy is van ez? (Biszku Belanak nincs peldaul vedettsege?Nem tudom).

Peldaul a mentelmi jog abban a formaban, ahogy Ma.o.-n hasznaljak, nincsen itt Uj-Zelandon. Ha barmit elkovet egy politikus (mindegy, hogy csak kepviselo, vagy miniszter, vagy akar a miniszterelnok maga), annak ugyanugy - ha nem meg jobban - kell felelnie a tetteiert, mint egy atlagpolgarnak.
Nincsenek kivetelek, nincsenek millios nagysagrendu fizetesek , sot...
A korrupciot nem ismerik, akik hitelintezetek voltak, es 2008-ban a recesszio idejen bedoltek, azok mint egyeni vallalkozasok voltak (mintha pl. a Csanyi tokegyedul csinalna egy bankot, amiert 100 %-ig felel), es ugy loptak el a betetesek penzet - 15-20 ev bortonoket osztottak ki kozottuk, meg teljes vagyonelkobzast. Volt, aki ongyilkos lett (tenyleg az lett, nem tarkon lotte magat).
Tehat en egy elszamoltatasra - nagyon tetelesre, es minden olyan ugyben, amiben felmerul a korrupcio, vagy egyeb buncselekmeny lehetosege -, gondoltam, persze, a nyomozas is visszamenoleges...:o)))
Hja, az internet es Juhasz Peter, Hadhazi Akos mindent megjegyez, ...:o))))
verum
@karma1: - én a visszamenőleges törvény aszerint értelmeztem, ahogy a Fidesz csinálja, hogy hogy egy törvényt, ami önkényesen érvényes az életbelépése előtt is. No ez az, ami miatt ágálok.
A mentességet meg úgy ahogy van, eltörölném. A törvény előtt mindenkinek egyformának kellene lenni.
karma1
@verum: Hajszalpontosan egyezik a velemenyunk...:o))))
Főlökött
@colibri: Nagy tévedésben vagy. Az a ló nem csak kilóg, hanem már le is esett az emeletről :

velvet.hu/helyszinelo/2016/03/30/lezuhant_egy_lo_egy_csobankai_erkelyrol/
colibri
@Főlökött: Igen, hallottam róla. ...de biztos vagy te abban, hogy ez a ló ugyanaz a ló?? lehet, hogy nem egyről beszélünk... DDD::))))
Főlökött
@colibri: Gyári szám szerint azonos -:)
petike
@verum: Én sem vagyok jogász, de egy alap igaszságérzettel rendelkezem.
kukac50
Ezek a kopaszok olyan segítőkészek voltak,akkor Erdősinének segítsék összegyűjteni a 200 ezer aláírást,vagy fizessenek 10 millió forint büntetést Erdősinével és a kopaszok egyesével.
A választási bizottság tagjai átvállalhatják a fizetést helyettük.
kkalman
@rapier: ma: 20:01 A Tóbiás nem olyan kigyúrt, mit azok az alakok, akik Erdősinének segítettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.