Köteles kiadni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által alapított Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány valamennyi pályázatának adatait az adatkérés időpontjáig a Kúria szerdán kihirdetett döntése értelmében.

 A bíró az ítélet ismertetésekor kiemelte: a Kúria ezzel helybenhagyta a másodfokon hozott jogerős ítéletet, a döntés ellen fellebbezésnek nincs helye.

A Kúria szerint a közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles elszámolni a nyilvánosságnak a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával, a közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok.

A másodfokú ítélet jól ítélte meg, hogy az alapítványok közfeladatot látnak el közpénzből; a közérdekű célokra juttatott vagyon közpénz, amely az alapítványhoz rendeléssel nem veszíti el közpénzjellegét – mondta ki a Kúria

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Azért szeretném most látni a pöttyösseggű kuszaszem pofáját!!!remélem ráfagy a vigyor!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Jozefina: Ahogy lemondana, a birosagnak igencsak meg kene keresnie ot mindenfele kinos kerdesekkel...:o))) Akkor mar inkabb egyensulyoz a szar tetejen...
justhpeter
Az ügy a bíróságon elbukott. Már csak az ötletgazdának kellene elbukni ugyanott. Aztán tölthetné a jól megérdemelt pihenését valamelyik wellness-fegyházunkban.
Fradigege
Azt, hogy ilyet titkosítani akar, egyértelmű, hogy nagy lenyúlás van a háttérben. Lámpavast a kancsalnak!
Desischado
Azért csak jönnek a finom sallerek szép sorjában! (ezerrel kárörvendezik) Kiváncsi vagyok, most eltolcsy főtolvaj mihez fog?
Főlökött
A mostani jog-szolgáltatás kapcsán, sokat nem érnek el azzal, ha megtudja mindenki, mire szórták el a közpénzt.
Olvassatok és csodálkozzatok :
www.sonline.hu/somogy/kozelet/koltsegvetesi-csalas-buntetest-nem-kert-rosszallasat-fejezte-ki-az-ugyesz-658112
kukac50
Megérett már a börtön büntetésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.